NRK Meny
Normal

Bentley har snudd – Vil spille for Odd

Odd-spiller Chukwuma «Bentley» Akabueze nektet torsdag å spille mer for klubben, men etter møte med ledelsen har han snudd.

Chukuwuma «Bentley» Akabueze og Dag-Eilev Fagermo

DEN HJEMVENDTE: I 2014 kom Bentley tilbake til Odd etter opphold i Brann og i kinesisk fotball. Det var en lykkelig tid i noen år.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Opptatering: NRK meldte torsdag formiddag at Bentley nektet å spille for Odd resten av sesongen fordi han ønsket overgang til en annen klubb der han fikk bedre betalt. Etter et møte med Odd-ledelsen på ettermiddagen ble de enige om at Bentley skal holde seg til kontrakten sin på en profesjonell måte.

Bentley er nå også aktuell mot Brann på søndag.

Følte seg sviktet

Ifølge TA (bak betalingsmur) har moldovske FC Sheriff Tiraspol lagt inn bud på 27-åringen. De mener å vite at budet lå på rundt én million kroner.

– Vi kan ikke selge oss ut av medaljestriden, og vi selger ikke hvis det ikke er klubbøkonomisk riktig. Da må budet være så stort at vi ikke kan si nei, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

De skylder meg en unnskyldning.

Chukwuma «Bentley» Akabueze / TA

Mandag denne uken ble angrepsspilleren sendt hjem fra trening, etter at han nektet å spille i 2-2-kampen mot Viking. Bentley kom innpå i andre omgang.

Bentley

VELGJØRER: Bentley bruker mye av pengene han tjener i Odd til å finansiere et eget fotballag i Nigeria.

Foto: Tom Ole Buaas

– Jeg ville ikke spille mot Viking og jeg kan ikke spille mer for Odd. Det er ikke mulig og jeg står for mitt ord. Jeg har ingen motivasjon, sa Bentley til TA tidligere denne uken.

– Må tjene penger

– Etter alt jeg har gjort for klubben, så lyver de til meg og bryter avtaler. De forstår min familiesituasjon og at jeg må tjene mer penger nå som jeg er fotballspiller, sier Bentley.

Bentley forteller til TA at det først kom et bud på ham fra Russland i april. Han sier at Odd da sa de kunne selge ham når overgangsvinduet åpnet i juli. Det russiske laget trakk til slutt budet sitt.

– Odd vurderer alle bud seriøst, og gir de som kommer med bud på våre spillere en tilbakemelding. Vi drøfter aldri budene i media, men med den enkelte klubb, sier Odd-direktør Einar Håndlykken til NRK.

Da FC Sheriff Tiraspol kom et bud i juni, sier Bentley at Odd sa de kunne selge ham når de hadde fått inn en ny kantspiller.

Chukwuma "Bentley" Akabueze får en stor klem av trener Dag-Eilev Fagermo

GAMLE MINNER: I 2015 sto Odd-trener Dag-Eilev Fagermo klar for å gi Chukwuma «Bentley» Akabueze en stor klem i kampen mellom Odd og Mjøndalen. Nå er følelsene mindre varme.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Odd lyver til meg

– Odd lyver til meg og prøver å få meg til å se dum ut. De vil gi meg et dårlig rykte og få meg til å se ut som en dårlig person, sier Bentley til TA, og legger til at han ikke kan bli i klubben.

Odd vil ikke kommentere Bentley sine påstander. Dette er en personalsak, og vil drøfte dette med Bentley direkte.

Odd-direktør Einar Håndlykken / NRK

Som et PS kan det også nevnes at det ikke gikk smertefritt forrige gang Bentley ønsket seg bort fra Odd, i 2011. Da nektet Bentley å komme på trening, og trener Fagermo uttalte at Bentley hadde «pengesyke» da både spiller og agent hevdet at Bentley var syk.

 • Tar ikke klage til følge

  Porsgrunn kommune vil ikke ta klagen fra Petter Øygarden til følge, det sier leder i utvalg for miljø og byutvikling Trond Ingebrigtsen til TA. Øygarden sendte tidligere en klage på kommunens avslag av planene for boligene ved Frednes brygge.

 • Lastebil veltet

  En lastebil har veltet cirka en kilometer fra Valle mot Feset på fylkesveg 208, det melder politiet. Det er ikke meldt om personskade, og bergingsbil er på vei. Politiet melder også at det er glatt på stedet.

 • Gull, sølv og bestemannspokal

  Det ble Gull, sølv og bestemannspokal til Skien Atletklubb på årets NM i benkpress. Klubben stilte med Marius Jemtland, Kim Beck-Gundersen, Daniel Moy Helgesen og Andreas Jemtland. Kim Beck-Gundersen tok gull i klasse -83kg, og Marius Jemtland tok sølv i klasse -93kg.

  NM utstyrsfritt
 • Går for nedleggelse

  Senterpartiet i Hjartdal erkjenner nå at kommunen ikke har råd til å drifte mer enn en grunnskole, men forslår å vente med nedleggelsen til 2020, det skriver Telen. Hjartdal kommune har tidligere vedtatt å legge ned Tuddal og Hjartdal skoler, men først fra 2019 slik at det blir tid til å opprette Montessori skole.