Bentley eier eget lag i Nigeria

SKIEN (NRK): Odd-spilleren Bentley har startet sitt eget fotballag med 23 spillere og to trenere i hjembyen Akure i Nigeria. Målet er å gi ungdommen et håp om en bedre fremtid.

Bentley lagbilde

Bentleys lag i Nigeria spiller i Odds gamle drakter.

25-åringen stiftet laget i fjor fordi han mener han på den måten kan gi noe tilbake fra fotballen.

– Jeg synes det er viktig å bidra. I mitt hjemland har ikke ungdommen de samme mulighetene som vi har i Norge. Har ikke ungdommen noe å gjøre, kan de begynne å tenke negativt. Derfor er det viktig at de kan ha noe å holde på, så de kan få noe positivt i livene deres, sier han.

Laget heter «A greater tomorrow» og draktene er helt like draktene til Odd. Bentley har flere ganger fått med seg brukt utstyr fra telemarksklubben.

– Ja, de får gamle draktsett som vi ikke bruker lenger. Dessuten har de fått diverse treningsutstyr, sier oppmann i Odd, Svein Inge Nikolaysen.

Bentley

Bentley er en stor helt i hjembyen Akure i Nigeria. Mye av pengene han tjener i Odd går til hjembyens ungdommer.

Foto: Tom Ole Buaas

En gang Bentley skulle nedover til Nigeria, hadde han med seg så mye treningsutstyr hjemmefra, at han måtte betale 18 000 kroner i overvekt.

Svein Inge Nikolaisen, oppmann i Odd

En stor helt

Nikolaisen sier han er imponert over måten Bentley bidrar for å hjelpe ungdommene i Nigeria.

Svein Inge Nikolaisen

Oppmann i Odd, Svein Inge Nikolaisen, er imponert over 25 år gamle Bentley.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det er helt fantastisk. Han er en stor helt i hjembyen, og han sørger for dem der nede. Han brenner virkelig for laget sitt der nede.

Bentley håper at skiensklubben skal kjempe i toppen i serien her hjemme i år, men laget hans i Nigeria gjør det også skarpt. Laget sørget for en solid seier i årets første cupkamp.

– Vi startet laget i fjor, og alle er veldig fornøyde fordi de gjør det bra. Første kamp spilte de for to dager siden, og der vant de 4–0. Alle er veldig glade, sier Bentley.