NRK Meny
Normal

Benekter at 34-åringen har erkjent noe straffbart

Advokat Tollef Skobba benekter at hans klient, den siktede 34-årige mannen, har erkjent noe straffbart.

Drapssak Skien

Politiet holdt tirsdag morgen vakt utenfor leiligheten til paret som nå er siktet for drap.

Foto: Lars Tore Endresen

Tollef Skobba

Tollef Skobba er advokaten til den siktede 34 år gamle mannen.

Foto: Kurt Inge Dale

Advokaten sier til VG at han mildt sagt ble overrasket da han i dag fikk lese hva han var sitert på i Aftenposten.

– Jeg har ikke hatt anledning til å sjekke nettet i dag, grunnet min jobb i retten. Det som har stått i Aftenposten er overhodet ikke riktig, sier Skobba til VG.

Erkjenner ikke skyld

Aftenposten siterte onsdag Skobba på at han kunne bekrefte at hans klient, den siktede 34-åringen, hadde erkjent medvirkning til transporten av liket. Men det benekter advokaten onsdag kveld at han har sagt.

– Min klient har overhodet ikke erkjent noe som helst knyttet til denne handlingen, og iallfall ikke transport av et lik, sier Skobba.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på hva klienten har fortalt, men fastholder at Aftenposten har feilsitert ham.

Aftenpostens nyhetsredaktør Håkon Borud sier han vil gjennomgå dialogen med advokaten i detalj så fort som mulig.

– Vi registrerer at Skobba har en annen oppfatning av rammene for intervjuet og samtalene med vår journalist enn oss, og har justert sitatet det er snakk om etter avtale med forsvareren, sier Borud.

– Utover det bestridte sitatet mener vi at innholdet i saken, og de faktiske opplysningene som er gjengitt, er riktige, sier han.

– Har innrømmet å ha medvirket

I en pressemelding politiet sendte ut onsdag ettermiddag kommer det fram at 34-åringen har innrømmet å ha medvirket i å flytte avdøde fra åstedet.

– Det var den siktede 34-åringen som kontaktet politiet. Han fortalte at den siktede kvinnen hadde tatt livet av den savnede kvinnen, og at han hadde medvirket i å flytte avdøde fra åstedet, står det i pressemeldingen.

Les hele pressemeldingen fra Telemark politidistrikt.

Utvidet siktelse

Agder lagmannsrett avviste onsdag politiets anke om varetektsfengsling av 34-åringen, som opprinnelig var siktet for for medvirkning og for å ha hindret politiets etterforskning. Siktelsen er nå endret til brudd på straffelovens paragraf om å unnlate å hjelpe noen som er i nød.

34-åringen blir framstilt for ny varetektsfengsling fredag.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen slik den foreligger nå, sier Skobba til NRK, og legger til at han vil motsette seg varetektsfengslingen fredag.

Politiet etterforsker saken videre

Det var levninger av et menneske som ble funnet av dykkere i Skienselva i går, konkluderer Rettsmedisink institutt. Politiet mener det er levningene av den savnede Kari Grønnestad, og at hun ble dumpet etter at datteren drepte henne. Se mer i videoen over.