NRK Meny
Normal

Bekymret for Kragerø-skjærgården

Ordfører i Kragerø, Kåre Preben Hegland (H), er svært bekymret for situasjonen for Kragerø. Han har sett bilder av oljeforurensningen tatt fra fly søndag.

Ordfører i Kragerø, Kåre Preben Hegland (H)

Ordfører i Kragerø, Kåre Preben Hegland (H).

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

- Kragerø er mer eller mindre omringet av oljesøl. Det er bekymringsfullt med tanke på alle turistene og båtfolket som er i Kragerø nå, sier Hegland.

Han forteller at de skal i gang med å sette opp informasjonsskilt i gjestehavnene i Kragerø og på Jomfruland slik at båtfolket holder seg unna oljesølet.

Olje i land i Kragerø

- Fuglereservatene må skjermes

- Vi må også gjøre en innsats for å skjerme fuglereservatene som vi har ganske mange av i området. Det er hovedsaklig Kystverket som styrer det, sier Hegland.

Hegland forteller også at de har fått en del henvendelser fra frivillige som ønsker å bidra i oppryddingsarbeidet.

- Hvis folk er interessert i å hjelpe til, kan de gå inn på kommunens nettside der det blir opplyst om telefonnummer og lignende, forteller Hegland.

 • Trafikkulukke i Kilebygda

  Politi og brannvesen er på veg til ei trafikkulukke i Kilebygda i Skien. To bilar har kollidert front mot front. Skadeomfanget er foreløpig ukjend.

 • Tinn mot Miljødepartementet

  Tinn kommune går mot Klima- og miljødepartementet sitt forslag om å endre vassforskrifta og naturmangfaldlova. Dei meiner forslaget tek frå kommunane rett til å bestemme over eigne ressursar. Fylkeskommunen og andre kommunar har gjort liknande tiltak.

 • Ny regiondirektør i NAV

  Terje Tønnesen blir ny regiondirektør i NAV Vestfold og Telemark. Tønnesen har vore fylkesdirektør i NAV Telemark sidan 2006. Han vil fortsetja som fylkesdirektør i Telemark samtidig som han leier prosessen med å etablere den nye regionen.

  Terje Tønnesen
  Foto: Rolf-Christian Hattling / NRK
 • Fint i dag, OBS-varsel i morgon

  Det er sendt ut OBS-varsel i sju fylke, mellom anna Telemark. I morgon er det fare for regn som frys på bakken, og det kan bli glatt fyrst på dagen. Meteorologisk institutt ber både dei som skal køyre og gå om å vera forsiktige.

  Laster Twitter-innhold