NRK Meny
Normal

Mange slurver med hageavfallet

Det er tid for våropprydding og mange kjører fulle hengerlass til nærmeste miljøstasjon. Politiet i Telemark er bekymret over dårlig sikring og frykter det vil skje alvorlige ulykker.

Tilhengere fulle av hageavfall

SLURV: Mange slurver med sikring av lasten når de frakter hageavfall til nærmeste miljøstasjon.

Foto: Fotomontasje

Mange slurver med sikring av lasten når de fyller opp hengeren. Betjeningen på landets miljøstasjoner opplever daglig at overfylte hengerlass er dårlig sikret.

Den vanligste unnskyldningen folk kommer med, er at de bor rett nede i gata.

Avfall i frontruta

Olav Lia, miljøkoordinator i Politiet i Telemark

ALVORLIG: Miljøkoordinator Olav Lia i Politiet i Telemark frykter det vil skje alvorlige ulykker på grunn av usikret last.

Miljøkoordinator i Politiet, Olav Lia, frykter at slurvingen kan få alvorlige konsekvenser i trafikken.

– Vi har hatt flere tilfeller der dårlig sikring har fått store konsekvenser. Folk mister lasten og det kan føre til møteylykker eller at andre får dette rett i fronten, så dette er veldig alvorlig, sier han.

Høye bøter

Stein Ove Rønningen

FOR HØYT: Svein Ove Rønningen ved Rødmyr Gjenvinningstasjon sier det ofte stables for høyt på hengeren.

Stein Ove Rønningen ved Rødmyr Gjenvinningstasjon forteller at den største feilen mange gjør er å stable for høyt og bruke tynne tau i stedet for stropper.

– Det går an å legge avfallet bedre på lasteplanet og få lagt det litt bedre ned, påpeker han.

Blir du stoppet med usikret last vil det svi i lommeboka. Bøtenivået er nemlig høyt.

– Bare en liten henger gir fort 6000 kroner eller mer i bot hvis ikke lasten er sikret på skikkelig måte, sier Olav Lia.

  • Vant 5-3

    Notodden slo Fredrikstad 5-3 hjemme lørdag kveld og rykker opp til 1. divisjon. FFK rykker ned til 2. divisjon etter tapet.

  • Notodden leder

    Notodden leder 4-0 over Fredrikstad etter at Erland Hustad skåret for hjemmelaget etter syv minutter, og Steffen Jenssen la på til 2-0 etter 22 minutter. Martin Holmen økte til 3-0 bare to minutter senere. Amani Dickson Mbedule økte ledelsen til 4-0 etter 28 minutter.

  • Mann anmeldt for bæring av kniv

    En mann er anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted i Porsgrunn. Ifølge politiet hadde mannen også noe narkotika på seg.