NRK Meny
Normal

Mange slurver med hageavfallet

Det er tid for våropprydding og mange kjører fulle hengerlass til nærmeste miljøstasjon. Politiet i Telemark er bekymret over dårlig sikring og frykter det vil skje alvorlige ulykker.

Tilhengere fulle av hageavfall

SLURV: Mange slurver med sikring av lasten når de frakter hageavfall til nærmeste miljøstasjon.

Foto: Fotomontasje

Mange slurver med sikring av lasten når de fyller opp hengeren. Betjeningen på landets miljøstasjoner opplever daglig at overfylte hengerlass er dårlig sikret.

Den vanligste unnskyldningen folk kommer med, er at de bor rett nede i gata.

Avfall i frontruta

Olav Lia, miljøkoordinator i Politiet i Telemark

ALVORLIG: Miljøkoordinator Olav Lia i Politiet i Telemark frykter det vil skje alvorlige ulykker på grunn av usikret last.

Miljøkoordinator i Politiet, Olav Lia, frykter at slurvingen kan få alvorlige konsekvenser i trafikken.

– Vi har hatt flere tilfeller der dårlig sikring har fått store konsekvenser. Folk mister lasten og det kan føre til møteylykker eller at andre får dette rett i fronten, så dette er veldig alvorlig, sier han.

Høye bøter

Stein Ove Rønningen

FOR HØYT: Svein Ove Rønningen ved Rødmyr Gjenvinningstasjon sier det ofte stables for høyt på hengeren.

Stein Ove Rønningen ved Rødmyr Gjenvinningstasjon forteller at den største feilen mange gjør er å stable for høyt og bruke tynne tau i stedet for stropper.

– Det går an å legge avfallet bedre på lasteplanet og få lagt det litt bedre ned, påpeker han.

Blir du stoppet med usikret last vil det svi i lommeboka. Bøtenivået er nemlig høyt.

– Bare en liten henger gir fort 6000 kroner eller mer i bot hvis ikke lasten er sikret på skikkelig måte, sier Olav Lia.

 • Fotgjenar sendt til sjukehus

  Ein fotgjengar er sendt til sjukehus etter at ho blei påkøyrd på Bølevegen i dag tidleg. Det er uvisst kor omfattande skader den 19 år gamle kvinna har.

 • Fotgjenger påkjørt

  En fotgjenger er påkjørt av en bil på Bølevegen i Skien. Politi og ambulanse er på stedet. Ulykken fører til trafikale problemer i morgenrushet.

 • Porsgrunn rettar tapstal

  Porsgrunn kommune rettar sine eigne tal for kor mykje kommunen vil tape dersom regjeringa kuttar eigedomsskatten frå sju til fem promille. Tapet blir på 25 millionar kroner i året. Tidlegare har kommunen sagt at den vil tape 41 millionar kroner.

 • Nettsidene braut saman

  Nettsidene til Porsgrunn kommune har brote saman. Kommunen har arbeidd med saka sidan søndag utan å finne feilen, skriv TA. Nettansvarleg Thomas Naper seier at kommunen som ei naudløysing brukar Facebook får å få ut viktig informasjon.