NRK Meny
Normal

Bekymra for situasjonen

Geir Elsebutangen i Kragerø energi liker ikke situasjonen der mange av innbyggerne i kommunen har vært uten strøm i lang tid. – Jeg er bekymret for eldre og syke, sier Elsebutangen.

Geir Elsebutangen

Administerende direktør i Kragerø energi Geir Elsebutangen er bekymret for situasjonen i kommunen. 400 husstander er fortsatt uten strøm i Kragerø.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Omkring fem prosent av befolkningen i Kragerø er fortsatt uten strøm søndag kveld. Mange har vært uten strøm i et døgn, og fortsatt må de vente.

– Det er farlig å jobbe ute i mørket. Vi må ta vare på våre mannskaper også, sier Elsebutangen.

I kveld har ansatte i Kragerø energi lagt ned arbeidet fordi det er farlig å jobbe ute. Linjer er ødelagt på grunn av uværet som herjet på Østlandet lørdag.

Trenger strøm til pustemaskin

I Sannidal var Jon Aspnes ekstra bekymret. Hans kone er avhengig av pustemasking om natten. Uten strøm virker ikke maskinen. Like etter klokka ni søndag kveld fikk Aspnes strømmen tilbake.

Anita Aspnes

Anita Aspnes bruker pustemaskin når hun sover. Hun var glad da hun fikk strømmen tilbake sent søndag kveld.

Foto: privat

– Hun har pustestopp når hun sover, så det kunne vært farlig, sier Jon Aspnes.

– Det er slike ting som er viktig å få orden på, sier Elsebutangen i Kragerø energi.

Mange uten strøm

Søndag kveld er det fortsatt mange som er uten strøm. I Kragerø er omkring 400 husstander uten strøm. Ifølge Skagerak Energi er 345 husstander i Bamble uten strøm. Det samme er 190 i Porsgrunn, 195 i Siljan, og 158 husstander i Skien.

Ruhne Nilssen

Ruhne Nilssen i Skagerak Energi beklager at mange er uten strøm.

Foto: Petter Melsom / NRK

– Våre mannskaper gjør sitt ytterste for så raskt som mulig å skaffe strømmen tilbake men mange av våre kunder vil nok ikke oppleve å få strømmen tilbake i kveld, det beklager vi, skriver Ruhne Nilssen informasjonssjef i Skagerak Energi i en pressemelding.

  • Vant 5-3

    Notodden slo Fredrikstad 5-3 hjemme lørdag kveld og rykker opp til 1. divisjon. FFK rykker ned til 2. divisjon etter tapet.

  • Notodden leder

    Notodden leder 4-0 over Fredrikstad etter at Erland Hustad skåret for hjemmelaget etter syv minutter, og Steffen Jenssen la på til 2-0 etter 22 minutter. Martin Holmen økte til 3-0 bare to minutter senere. Amani Dickson Mbedule økte ledelsen til 4-0 etter 28 minutter.

  • Mann anmeldt for bæring av kniv

    En mann er anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted i Porsgrunn. Ifølge politiet hadde mannen også noe narkotika på seg.