NRK Meny
Normal

Beholder skole uten elever

Møsstrond skule i Vinje har ikke hatt elever siden 2002. Likevel hører politikerne i kommunen på bygdefolket, og beholder skolen.

Politikerne frykter at en formell nedlegging av skolen vil være det samme som en avfolking av bygdesamfunnet, skriver Vest-Telemark blad.

Nå håper politikerne at skolen kan bidra til en økning i folketallet på Møsstrond.

Tror på økning

Merete Skinnarland er en av innbyggerne som i brev har bedt politikerne om å avvente den formelle nedlegginga av skolen.

- Å legge ned skolen vil få veldig store konsekvenser for bygdesamfunnet. Vi bor jo veiløst, veldig mange av oss. Noen har seks mil til veg. Uten skolen blir det lite aktuelt for småbarnsfamilier å bosette seg her, sier Skinnarland.

Hun er klar over at skolen ikke har vært i drift siden 2002, men mener likevel at det er viktig at muligheten er der.

- Det bor noen småbarn i bygda, og det er også en viss interesse for å bo alternativt. Vi ønsker at skolen skal bestå, slik at tilbudet finnes den dagen elevtallet er høyt nok, sier Skinnarland.

Det har altså ikke vært skoledrift i bygda siden 2002. Det er heller ikke aktuelt å ringe med skoleklokka før barnetallet er stort nok til at det er forsvarlig.

 • Beholder alle togstopp

  Tog på Sørlandsbanen skal fremdeles stoppe i Bø, Nordagutu, Lunde, Drangedal og Neslandsvatn også etter 2020. Det sier Frps Bård Hoksrud. Det var i forbindelse med at Sørlandsbanen skal konkurranseutsettes at spørsmålet om færre stopp i Telemark kom opp.

  Fotokonkurranse "Bevegelse" DEL 9
  Foto: Øistein Eriksen
 • E134 åpen igjen

  Et utenlandsk vogntog har sperret veien i Røldal. Nå er det fjernet, forteller Espen Vågslid

  Vogntog sperra E134 i Røldal
  Foto: Espen Vågslid
 • Porsgrunn Pirates vant sølv

  Porsgrunn Pirates Rugby Klubb tapte laurdagens NM finale mot Stavanger Storm. Gutane frå Grenland smakte på gull, men reiste heim med sølv. Stavanger Storm vant kampen 48-24, og kan krone seg sjølv som Norges beste rugby league klubb.

  Porsgrunn Rugby NM Finale i Kristiansand
  Foto: Karl-Fredrik Velle
 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.