NRK Meny
Normal

Barn lider av nisseskrekk

Mange barn gleder seg til julaften fordi de får gaver av julenissen. Men for noen barn er han julas store skrekk.

- Både skjegget og stemmen er ganske skumle. Det synes noen av barna ved Backers barnehage i Holmestrand. Her kan du høre barna fortelle om den skumle nissen.

julenisse
Foto: Scanpix / SCANPIX

Nissen har akkurat vært i barnehagen med godteri til barna. De har sunget julesanger, slik det skal gjøres på en nissefest noen dager før jul. Åtte barn sitter på et bord og er mette av julegrøt. Men den tilsynelatende runde og blide mannen med hvitt skjegg og bare gode hensikter gjør også noen av barna redde.

Mer enn normalt redd

Christoffer er en av dem som blir redd når nissen kommer. Mammaen hans, Ylva Pinås er på jobben og er spent på hvordan sønnen taklet festen. For han er mer enn normalt redd for nissen, mener hun.

- Det er prosesser hver eneste dag, før han går i barnehagen, om hvordan han skal takle nissesanger, nisseutstillinger og nisseprat, sier hun.

Et stort problem

Pinås forteller at sønnen begynner å få angst allerede i oktober, når det blir mørkt og nissene dukker opp i butikkvinduer, og på TV og radio.

- Det har rett og slett blitt et stort problem, og vi aner ikke engang hvordan det startet, forteller hun.

Christoffer er glad nissefesten snart er slutt. Egentlig kunne han ønske at nissen holdt seg langt unna, men han har hatt et fremskritt i dag, for i dag torde han å synge om nissen.

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.