NRK Meny
Normal

Barn lider av nisseskrekk

Mange barn gleder seg til julaften fordi de får gaver av julenissen. Men for noen barn er han julas store skrekk.

- Både skjegget og stemmen er ganske skumle. Det synes noen av barna ved Backers barnehage i Holmestrand. Her kan du høre barna fortelle om den skumle nissen.

julenisse
Foto: Scanpix / SCANPIX

Nissen har akkurat vært i barnehagen med godteri til barna. De har sunget julesanger, slik det skal gjøres på en nissefest noen dager før jul. Åtte barn sitter på et bord og er mette av julegrøt. Men den tilsynelatende runde og blide mannen med hvitt skjegg og bare gode hensikter gjør også noen av barna redde.

Mer enn normalt redd

Christoffer er en av dem som blir redd når nissen kommer. Mammaen hans, Ylva Pinås er på jobben og er spent på hvordan sønnen taklet festen. For han er mer enn normalt redd for nissen, mener hun.

- Det er prosesser hver eneste dag, før han går i barnehagen, om hvordan han skal takle nissesanger, nisseutstillinger og nisseprat, sier hun.

Et stort problem

Pinås forteller at sønnen begynner å få angst allerede i oktober, når det blir mørkt og nissene dukker opp i butikkvinduer, og på TV og radio.

- Det har rett og slett blitt et stort problem, og vi aner ikke engang hvordan det startet, forteller hun.

Christoffer er glad nissefesten snart er slutt. Egentlig kunne han ønske at nissen holdt seg langt unna, men han har hatt et fremskritt i dag, for i dag torde han å synge om nissen.

 • OBS-varsel nord i fylket

  Det er sendt ut nytt OBS-varsel for Telemark. OBS-varselet gjelder tirsdag morgen og formiddag. Det er det fare for regn som fryser på bakken nord fylket. Det kan derfor bli veldig glatt på veiene.

 • The Hooters til Wrightegaarden

  The Hooters kommer til Wrightegaarden i sommer. Bandet står blant annet bak klassikeren "500 miles". Onsdag 11. juli 2018 kommer de til Wrightegaarden.

  The Hooters
  Foto: Jan Klug-Offermann
 • I morgon blir det mildvêr

  Laster Twitter-innhold
 • Seljord lagar maten sjølv

  Frå nyttår overtek Seljord kommune jobben med å produsere mat til folk på institusjon og eldre som bur heime. Seljord kommune tilset eigne folk, og skal leige kjøken hjå Dyrskun. Tidlegare har dei kjøpt mat frå Sjukehuset Telemark og Dyrskun Arrangement.