NRK Meny
Normal

Barn lider av nisseskrekk

Mange barn gleder seg til julaften fordi de får gaver av julenissen. Men for noen barn er han julas store skrekk.

- Både skjegget og stemmen er ganske skumle. Det synes noen av barna ved Backers barnehage i Holmestrand. Her kan du høre barna fortelle om den skumle nissen.

julenisse
Foto: Scanpix / SCANPIX

Nissen har akkurat vært i barnehagen med godteri til barna. De har sunget julesanger, slik det skal gjøres på en nissefest noen dager før jul. Åtte barn sitter på et bord og er mette av julegrøt. Men den tilsynelatende runde og blide mannen med hvitt skjegg og bare gode hensikter gjør også noen av barna redde.

Mer enn normalt redd

Christoffer er en av dem som blir redd når nissen kommer. Mammaen hans, Ylva Pinås er på jobben og er spent på hvordan sønnen taklet festen. For han er mer enn normalt redd for nissen, mener hun.

- Det er prosesser hver eneste dag, før han går i barnehagen, om hvordan han skal takle nissesanger, nisseutstillinger og nisseprat, sier hun.

Et stort problem

Pinås forteller at sønnen begynner å få angst allerede i oktober, når det blir mørkt og nissene dukker opp i butikkvinduer, og på TV og radio.

- Det har rett og slett blitt et stort problem, og vi aner ikke engang hvordan det startet, forteller hun.

Christoffer er glad nissefesten snart er slutt. Egentlig kunne han ønske at nissen holdt seg langt unna, men han har hatt et fremskritt i dag, for i dag torde han å synge om nissen.