NRK Meny
Normal

TV2: Bård Hoksrud går av

Alt tyder på at Bård Hoksrud går av som statssekretær for å bli ny eldrepolitisk talsmann for Frp i Stortinget. Det melder flere medier nå i morgentimene.

Bård Hoksrud (Frp)

TREKKER SEG: Bård Hoksrud trekker seg trolig som statssekretær i dag.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Bård Hoksrud har vært en av regjeringens mest profilerte statssekretærer, men etter det TV2 erfarer vender han i dag tilbake til Stortinget.

Der venter nye oppgaver på telemarkingen. Han vil framover få ansvar for å fronte Fremskrittspartiet i eldrepolitikken, som eldrepolitisk talsmann.

Også Telemarksavisa melder at Hoksrud skal tibake til Stortinget som stortingsrepresentant og at han skal inn i helse- og omsorgskomiteen.

Han har vært statssekretær i Samferdselsdepartementet siden 2013 og jobbet tett med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Nyheten om at Hoksrud trekker seg vil etter alt å dømme bli kunngjort i Statsråd i dag klokka 11.

Den vanligvis så lett tilgjengelige Hoksrud har i morgentimene ikke svart på våre henvendelser.

Det har heller ikke stortingsrepresentant Kristian Norheim (FrP) fra Telemark, som ikke lenger har stortingsplass dersom Hoksrud venter tilbake til Stortinget.

Også Gry Anette Rekanes Amundsen,, leder av Fremskrittspartiet i Telemark, har ikke svart på telefon.

 • Bil havnet på taket

  En mann er kjørt til sykehus etter at en bil havnet på taket på Kjørbek i Skien. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken til ulykken.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes