NRK Meny
Normal

Ba NRK-Jarle dra til helvete

En lokalpolitiker i Skien lot seg provosere så kraftig av NRKs nyhetsanker Jarle Roheim Håkonsen, at han på et offentlig møte ba ham "dra til helvete".

Jarle Roheim Håkonsen
Foto: Trygve Andreassen / NRK

Et folkemøte i Skien torsdag kveld skulle debattere byutvikling, og debatten fikk bra temperatur, skriver Varden. Da Jarle Roheim Håkonsen sa sin mening om sentrum, svarte Høyres gruppeleder, Jan Terje Olsen, med å be ham dra til helvete.

– Over måte provosert

Olsen er tidligere ordfører i Skien, og er Høyres ordførerkandidat. Han tilbakeviser overfor NRK at han deltok på møtet som politiker. På spørsmål om hvorfor han ble så sint, svarer han:

– Jeg var ikke der som gruppeleder, men jeg var der som privatperson på et folkemøte og jeg ble over måte provosert. Det er jo slik at vi nå i over ti år har samlet kreftene for å starte en utvikling i sentrum som kan løfte sentrum oppover.

Jan Terje Olsen

Jan Terje Olsen er tidligere ordfører i Skien, og er Høyres gruppeleder og ordførerkandidat.

Foto: Jonas Rydén / NRK

– Men, hvordan kan du be en meningsytrer dra til hvelvete på et møte bystyret er vertskap til?

– Ordføreren er vertskap for møtet, jeg var der som privatperson. Det er faktisk sånn da at noen ganger kan det være greit å gi uttrykk for folkemeningen, og det er ikke alltid at den er så polert. For det hører vi, Roheim Håkonsen var heller ikke særlig polert.

Det er faktisk sånn da, at noen ganger kan det være greit å gi uttrykk for folkemeningen, og det er ikke alltid at den er så polert.

Jan Terje Olsen

Jarle Roheim Håkonsen har forståelse for at det kan gå en kule varmt.

– Akkurat som Olsen sier, så gjør det det også for meg. Jeg er den første til å være klar på at jeg også kan provosere.

Han mener at møtet ble noe annet enn det mange hadde forventet.

Dagsrevyen
Foto: NRK

– Dette møtet kom i stand for å se på noe av det som er negativt, blant annet at gågaten ikke er så fin. Og så følte vi at det ble et møte velregissert av bystyret for å fortelle folk at det skjer jo så mye bra her, sier Roheim Håkonsen.

Litt kjøligere i dag

NRK-journalisten er opprinnelig fra Skien og var invitert fordi han tidligere har hatt meninger om hjembyen.

Det er ganske dumt for debatten videre, at man ber kritikere dra til helvete og da går i forsvarsposisjon.

Jarle Roheim Håkonsen

Olsen tilbakeviser at han er i forsvarsposisjon.

– Jeg er ikke i forsvarsposisjon, for vi har mye som vi kan se har vært bedringer i forholdene i sentrum etter at man la ned Union.

– Står du for det du sa i går?

– Det kan godt hende at jeg hadde bedt Roheim Håkonsen dra til et litt kjøligere sted enn det jeg sa i går, men allikevel så står jeg for innholdet, sier Jan Terje Olsen.