NRK Meny
Normal

Siktet politimann får ikke jobben tilbake

Ansettelsesrådet ved Telemark politidistrikt har avvist klagen til den siktede politimannen, som mistet jobben etter å ha forklart seg urett for politiet.

Rekonstruksjon.

Den siktede politimannen får ikke jobben tilbake. Nå skal klagen hans avgjøres på høyeste hold hos Politidirektoratet. Her fra rekonstruksjonen i sommer på Breviksbrua.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Den siktede politimannen løy for politiet da den 33 år gamle Linn Madelen Bråthen mistet livet ved Breviksbrua i Telemark i august i fjor. Han ble først siktet for falsk forklaring. Den 16. august ble siktelsen utvidet til forsettlig drap. Linn Madelen Bråthen ble funnet død den 3. august ved Sandøya.

I midten av januar i år ble det klart at den da drapssiktede politimannen fikk sparken som politimann i jobben ved Telemark politidistrikt. Denne avgjørelsen innklaget politimannen til ansettelsesrådet ved Telemark politidistrikt.

– Ansettelsesrådet mener at det at vedkommende har erkjent å ha forklart seg uriktig for politiet og sammenblandet polititjenesterollen og private forhold i seg selv er tilstrekkelig til å si at han ikke har den aktelse eller tillit som skal til for å være polititjenestemann, sa politimester i Telemark politidistrikt, Rita Kilvær til NRK.no den gang.

Politimeister Rita Kilvær, Telemark Politidistrikt

Politimester i Telemark, Rita Kilvær, sier det ikke har kommet nye momenter i saken.

Foto: Anne Lognvik / NRK

I midten av februar kom Riksadvokaten med sin tiltale, som avgjorde at drapstiltalen ble frafalt, og at politimannen kom til å bli tiltalt for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand.

– Ingen nye momenter

Tirsdag ettermiddag hadde ansettelsesrådet i Telemark politidistrikt et møte hvor klagen til politimannen ble behandlet. Den ble ikke tatt til følge.

Det har ikke kommet noen nye momenter som har gjort at ansettelsesrådet har skiftet mening, sier politimester Rita Kilvær.

Nå blir saken avgjort i det sentrale ansettelsesrådet i Politidirektoratet.

Les også:

  • Meld ifrå om iskøyring

    Politiet i Bamble oppmodar folk til å seia ifrå om dei ser at det blir køyrd bil på islagde vatn. Tidleg i februar i år døydde ein 17 år gamal gut i ei ATV-ulykke på Ringsjøvatnet i Bamble, og politiet seier at slik køyring er meir vanleg enn dei fyrst trudde.

  • Politiet ynskjer tips

    Politiet etterlyser ein person etter at ein mann vart slått med balltre ved Circle K i Bø rundt halv tre i natt. Gjerningsmannen hadde svart kaps, grøn jakke, kvite hanskar og ein svart bag. Han hadde skjegg og var mørkhuda, ifølgje fornærma.

  • Brevik best eigna

    Bellona meiner at Brevik er den beste staden for eit avfallsdeponi for farleg avfall, skriv Porsgrunns Dagblad. Bellona føreslår at staten overtek rettigheitene til bruken og drifta av gruvene i Brevik.