NRK Meny
Normal

Avliver katter

De mange villkattene som har plaget innbyggere, blir avlivet etter påske.

Skal avlive katter
Foto: Nina Daapan, Redd Dyra

Det ble bestemt i et møte mellom Dyrevernnemda og Mattilsynet i dag.

Reduserer antall katter

Mellom 30 og 50 katter har plaget innbyggerne rundt Øvre Torg i Brevik over lang tid.

Etter påske skal Mattilsynet i samarbeid med Porsgrunn kommune avlive de syke kattene.

- Avliving er godt dyrevern når det gjelder eierløse katter. Dette fordi de vil formere seg automatisk, sier Leif Nicolaysen i Mattilsynet.

- Vi skal redusere kattene ned til fem, som matmor Bjørg Jacobsen kan beholde. Vi har også pålagt henne å kastrere disse, sier Ole Johnny Kjærholt i Dyrevernnemda.

- Kattene er ikke friske

Trine Storrøsæther

Trine Storrøsæther.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

NRK besøkte Brevik og Øvre Torg i går. Pådriver i nabolaget, Trine Storrøsæther, beskriver gjerne hvordan de har opplevd kattepina.

- De kattene som går her er ikke friske. Vi har kun bodd her et år. Vi har fjernet all pynt i bakgården, for kattene brukte det som do.

Dyrevernnemda og Mattilsynet vil ikke love at katteproblemet er løst, men håper at dagens vedtak gir bedre resultater enn for to år siden.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.