NRK Meny
Normal

Avliver katter

De mange villkattene som har plaget innbyggere, blir avlivet etter påske.

Skal avlive katter
Foto: Nina Daapan, Redd Dyra

Det ble bestemt i et møte mellom Dyrevernnemda og Mattilsynet i dag.

Reduserer antall katter

Mellom 30 og 50 katter har plaget innbyggerne rundt Øvre Torg i Brevik over lang tid.

Etter påske skal Mattilsynet i samarbeid med Porsgrunn kommune avlive de syke kattene.

- Avliving er godt dyrevern når det gjelder eierløse katter. Dette fordi de vil formere seg automatisk, sier Leif Nicolaysen i Mattilsynet.

- Vi skal redusere kattene ned til fem, som matmor Bjørg Jacobsen kan beholde. Vi har også pålagt henne å kastrere disse, sier Ole Johnny Kjærholt i Dyrevernnemda.

- Kattene er ikke friske

Trine Storrøsæther

Trine Storrøsæther.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

NRK besøkte Brevik og Øvre Torg i går. Pådriver i nabolaget, Trine Storrøsæther, beskriver gjerne hvordan de har opplevd kattepina.

- De kattene som går her er ikke friske. Vi har kun bodd her et år. Vi har fjernet all pynt i bakgården, for kattene brukte det som do.

Dyrevernnemda og Mattilsynet vil ikke love at katteproblemet er løst, men håper at dagens vedtak gir bedre resultater enn for to år siden.

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.