NRK Meny
Normal

Avisbud: – Den verste dagen på 11 år

SKIEN (NRK): Frode Weholt sier han aldri har opplevd maken til glatte veier i løpet av sine år som avisbud på Østlandet.

Glatte veier på Østlandet.

Politiet og Vegvesenet gikk ut og advarte bilister på Østlandet i dag tidlig om ekstremt glatte veger. Regn i løpet av natten og morgentimene, og minusgrader skapte store problemer for mange.

– Neste stopp blir midt i en bakke, og det er en oppoverbakke. Det kan jo bli spennende å se om jeg kommer i gang igjen, sier avisbud Frode Weholt med frykt i stemmen.

I hele natt har han kjempet mot glattisen, og levert aviser med hjertet i halsen.

– På mine 11 år er dette en av de aller verste dagene jeg har opplevd.

Laster Twitter-innhold

Les også:

Flere timer forsinket

På dagens rute i Siljan i Telemark er Weholt flere timer forsinket, og folk har ikke fått avisen i postkassen til vanlig tid.

– Folk er faktisk overrasket at jeg i det hele tatt dukker opp. Nå er jeg tre og en halv time forsinket.

Og han er ikke alene om å være forsinket på grunn av glatta. Ansatte i hjemmetjenesten på Østlandet har også kjent tidspresset for å nå fram til eldre som venter på en hjelpende hånd.

– De eldre er bekymret, men det er ingen sure miner, sier spesialsykepleier ved Siljan alders- og sykehjem, Kari Sæthre.

Dagens siste levering

Frode Weholt kjører videre på ruten, og har kommet seg trygt gjennom på glattisen.

– Da er det dagens siste levering som står for tur. Nå er klokken 11, så nå får det være bra for i dag. Alle fikk avisene sine i dag også, smiler han.

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.