NRK Meny
Normal

– Dette fortjener verken Skien, Telemark eller jeg

KrFs gruppeleder Hans Edvard Askjer trekker seg fra alle politiske verv i Skien kommune, og skal nå fokusere kun på jobben som fylkesvaraordfører.

Hans Edvard Askjer

Hans Edvard Askjer har merket kjøret fra lokale medier og på sosiale medier, og velger å gi seg i skienspolitikken.

Foto: Anne Lognvik / NRK

I dag kom nyheten om at Askjer trekker seg fra sine politiske verv i Skien kommune, og fokuserer kun på jobben som fylkesvaraordfører. Etter valget i høst ble Askjer både gruppeleder for KrF i Skien, og varaordfører i fylkeskommunen.

– Støyen har tatt fokus

– Men det er ingen hemmelighet at det i sosiale medier har vært en del fokus på min rolle, mine økonomiske betingelser og motivasjon for å gå inn i politikken. Den støyen har tatt en del fokus, sier Askjer.

– Og det fortjener verken Skien, Telemark eller jeg.

Askjer sier også at han gikk til valg på å jobbe for Telemark og næringsutvikling, og at det er mye å ta tak i der.

– Oppgavene som fylkesvaraordfører, med mine ambisjoner, det kan jeg egentlig bruke hele døgnet til. Dessuten har jeg familie og andre ting som er viktige i livet også, og har funnet ut at jeg vil gi full gass i fylket og vil jobbe for det jeg tror på der.

Ikke presset ut

Han sier også at KrF-gruppen i Skien kommer til å klare seg med glans, selv uten ham selv som gruppeleder.

Han bedyrer at beslutningen om å trekke seg fra skienspolitikken kun er tatt av ham selv, uten press fra andre.

– Bortsett fra det samlede kjøret som har vært i mediene og fra politiske motstandere og slikt. Det er et slags press, det, men det er ingen fra KrF eller noen jeg har tillit til som har gitt meg det rådet.

 • Stevner Porsgrunn kommune

  Rådgivergruppen VSO consulting stevner Porsgrunn kommune i forbindelse med nye Brevik oppvekstsenter.

  Eiendomssjef i Porsgrunn kommune, Terje Madsen, sier til PD at VSO consulting mener de er blitt betalt for lite.

 • Gode plasseringer til Telemark

  Gullbjørg Ekre fra Telemark fikk 10. plass og Medal of exellence i billakkererfaget under Yrkes VM i Abu Dhabi. Even Aasen, også fra Telemark, kom på en 11. plass i bilskadefaget og fikk også Medal of exellence.

 • Mindre interessant med samarbeid

  Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, mener det nå er mindre aktuelt å samarbeide med Skien om felles legevakt for Grenland. Dette etter at hovedutvalg for helse og velferd i Skien kommune foreslo å legge ny felles legevakt for Grenland til Skien.

  Robin Kåss
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Elgen trekker nordpå

  Klimaendringer kan være en av årsakene til at elgstamma på Østlandet krymper, i tillegg til aktiv regulering. Det sier Håvard Skjerstad Andersen i Norges Jeger- og Fiskerforbund. Høyere temperaturer gjør at elgen trekker nordover, og at hjorten overtar elgens tidligere områder.

  Trillinger elg Langedrag
  Foto: Gro Irene Saugerud