NRK Meny
Normal

Tom Jackie Haugen: – Nå har jeg lov til å være glemsk

KRAGERØ (NRK): – Det var en smell jeg gjerne skulle vært foruten, sier Tom Jackie Haugen om hjernedryppet som gjorde at forestillingen måtte avbrytes.

Tom Jackie Haugen

Tom Jackie Haugen er helt frisk etter dryppet 10. juli. Men nytt er det at han må ha med seg en perm med tekster på scenen.

Foto: Anita Moland / NRK

Fredag 10. juli fikk Haugen et drypp midt under en forestilling av sommerkabareten "Robustete Enheter" i Kragerø.

– Jeg satt på scenen og skjønte at publikum forventet at noe skulle skje. Men jeg ante ikke hva jeg skulle gjøre, hvor jeg var, eller hvorfor jeg var der sier Tom Jackie Haugen.

Han mistet hukommelsen og måtte avbryte forestillingen.

Drangedal Bortforklaring

Tom Jackie Haugen og kompanjong Steen-Vidar Larsen i Drangedal Bortforklaring har hatt sommerkabaret i Kragerø i mange år. Arkivfoto.

Foto: Promo

– Skummelt

Publikum som var på forestillingen beskrev det som at Haugen fikk et illebefinnende midtveis i konserten.

– Jeg hadde spilt i en halvtimes tid, før det svartna. Det var ganske skummelt, sier Haugen.

Han skjønte ikke selv hva som hadde skjedd, og tok en pause i forestillingen. Han hadde planer om å fortsette, og regna med ting skulle ordne seg etter å ha kikket i manuset sitt, men det var håpløst.

– Jeg klarte å lese det som sto, men skjønte ingenting av hva det betydde, selv om jeg har skrevet hvert ord selv.

– Som å gjøre i buksa

Etter hvert skjønte han at noe ikke var som det skulle.

– Det føltes som om noe rant innvendig i kroppen, fra hodet og nedover. Når det kom til navlen følte jeg meg som en våt melsekk, og det opplevdes som å gjøre i buksa uten at det blei vått, beskriver han.

Haugen har hatt drypp tidligere, for 19 år siden blei han rammet av et som var litt kraftigere, men han kjente igjen symptomene.

– Da skjønte jeg hva som hadde skjedd, og måtte avslutte forestillingen. Jeg gikk ut på scenen, sa til publikum at jeg hadde fått et drypp, og beklaget, før jeg dro til sykehuset i Skien.

Intens natt på sykehuset

Når han kom til sykehuset blei han rutinemessig testet, og fikk tre gjentakende spørsmål annenhver time.

– Til å begynne med måtte jeg tenke meg om for å svare på hvor gammel jeg er. Men etter hvert var svaret "Omtrent to timer eldre enn sist du spurte", og da blei jeg sendt hjem igjen, smiler Haugen.

Han beskriver seg selv som senil i ni timer, men nå går alt så meget bedre med visekunstneren fra Drangedal.

– Nå er jeg 53 og et halvt år, og alt er som det skal, smiler han.

– Må opp på hesteryggen igjen

Selv om hendelsen satte en støkk i han, var det aldri aktuelt å avlyse flere forestillinger enn nødvendig.

– Jeg skulle gjerne vært foruten dette her, men det var viktig for meg å komme tilbake så fort som mulig. Å stå på scenen og underholde er det beste jeg vet, og nå har jeg faktisk lov til å være glemsk, sier Haugen.

Allikevel har han måttet endre litt på hvordan han forbereder seg til forestillingene.

– Jeg har med huskelapper, for å ikke bruke hjernen mer enn nødvendig. De får jeg på blå resept, og har skrevet dem ut selv, avslutter han, med sitt sedvanlige glimt i øyet.

 • Kraftkommuner kan tape store penger

  200 kraftkommuner kan tape mellom 350 og 400 millioner kroner. Regjeringen foreslår ingen endringer i renta som brukes til å vurdere verdien på kraftverk. Dermed får kommunene mindre penger i eiendomsskatt. Det kan føre til tjenestekutt for kommunene.

 • Vil utrede felles legevakt

  Porsgrunn har sagt ja til å bli med i et forprosjekt om felles interkommunal legevakt i Grenland, skriver Varden. I utvalget for helse og omsorg i Porsgrunn, var det 7 mot 4 stemmer for en slik utredning. Høyre, Frp og By og Nærmiljøpartiet stemte imot.

 • Ønsker bro over Porsgrunnselva

  Flertallet av politikerne i Porsgrunn er positive til en ny bro over Porsgrunnselva. Det skriver fylkesavisene. De ønsker å knytte bydelene sammen, og mener brua bør gå mellom Moldhaugen og Reynoldsparken.

 • Anmeldt for promillekjøring

  En mann i 20-åra er anmeldt for promillekjøring på E18 ved Auråen i Kragerø, melder politiet. En mann i 50-åra er anmeldt for kjøring uten førerkort ved samme sted.