Arne & Carlos kuppet mattetimen

PORSGRUNN (NRK): Den verdenskjente designerduoen Arne & Carlos bidro til at mattetimen ved Porsgrunn videregående ble den morsomste de hadde hatt. Nå vil de motivere flere norske elever.

Arne & Carlos besøker Porsgrunn videregående

SPENNENDE: Verdenskjente Arne & Carlos fikk flere tilhengere etter besøket på Porsgrunn videregående skole. Her kobler de strikking mot mattefaget.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Arne & Carlos besøker Porsgrunn videregående

Elevene fikk i oppgave å designe en lue, før de skulle strikke den.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Arne Nerjordet og Carlos Zachrison har solgt flere hundre tusen strikkebøker. De syv bøkene er oversatt til 17 språk, noe som har gjort de to verdenskjente.

Selv om Arne & Carlos reiser verden rundt, tar de seg også tid til å inspirere norske elever til å gjøre kjedelige skoledager mer betydningsfulle.

– Vi ønsker å vise elevene at mattefaget kan brukes i flere praktiske yrker. Jeg hatet matte helt til jeg forstod at jeg brukte matte i alt jeg strikket, sier Arne Nerjordet.

Se video fra besøket:

Arne & Carlos overrasket elever i mattetimen

– Tøft å lære av kjendiser

Designerduoen er invitert til Porsgrunn videregående skole for å vise hvordan matteregning er knyttet til mange praktiske fag og hobbyer.

Arne & Carlos besøker Porsgrunn videregående

Arne & Carlos reiser snart til New York. Kontrastene er store til en mattetime på Porsgrunn videregående.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

– Matte er skremmende for noen elever. Vi har fått dem hit for å inspirere ungdom til å bli mer glad i faget, sier rektor Monica Gjertsen Steinbakken.

30 engasjerte elever lyttet nøye til det Arne & Carlos lærte dem. Det ble også tid til én-til-én-opplæring.

– Det blir helt klart mer interessant når vi får brukt matten til noe. Det er kult å lære av noen som har viet hele livet sitt til et yrke, sier elev Nikolai Waack.

Vil besøke flere skoler

Arne Nerjordet begynner å le når han tenker tilbake hvor mye han hatet matematikk på skolen.

– I voksen alder gikk det plutselig opp meg for at jeg bruker matematikk i alt jeg strikker. Vi håper elevene blir motiverte til å fortsette med strikking.

– Det er veldig hyggelig å være mattelærer for en dag. Vi investerer gjerne tid i den yngre generasjonen for å videreføre strikketradisjon og design, sier Carlos Zachrison.

Arne & Carlos besøker Porsgrunn videregående

Rektor Monica Gjertsen Steinbakken var imponert etter foredraget til Arne & Carlos.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK