NRK Meny
Normal

Arbeidsplasser reddet i Kragerø

Sponplatefabrikken Arbor har kjøpt konkursboet i Esset-gruppen, og dermed får de fleste av de 28 ansatte fortsette i jobbene sine.

Esset-boet

Arbor-Gruppen kjøper Esset-boet.

Foto: Arbor

I går kjøpte Arbor aktiva fra konkursboene i Esset-gruppen i Kragerø, som meldte oppbud i uke 51. Esset-gruppen omfattet blant annet Esset Panel, Esset Dekor, Bakken Import og Bakken Eiendom.

Ved konkursåpningen hadde Esset 28 ansatte. De fleste ansatte vil beholde jobbene sine etter oppkjøpet, men Arbor må effektivisere driften, heter det i en pressemelding.

Les også: Vern fører til økte transportkostna

Les også: Satser stort på sponplater

Kutter noe

Ved funksjoner som i dag finnes i begge organisasjonene, vil noe reduksjon av staben være naturlig, står det i pressemeldingen.

– Vi har hatt en meget god dialog med bostyret og hovedkreditor Sparebanken Sør, som har bidratt sterkt til at vi så hurtig kan presentere en positiv løsning etter Esset-konkursen. For de fleste ansatte betyr dette at de får fortsette i sine jobber uten avbrudd og at de aller fleste nå vil få trygge, varige arbeidsplasser. Vi er også svært fornøyde med at Arbors mange kunder unngår problemer og nå er sikret stabil levering av våre populære MDF-interiørprodukter – uten avbrudd, sier administrerende direktør Bjørn M. Jarmund i Arbor-Gruppen.

Arbor

Arbor ligger i Hattfjelldal kommune i Nordland.

Foto: Arbor

Produksjonen vil fortsette

I praksis vil eiendommer, maskiner og driften ved tidligere Esset Panel AS og Bakken Eiendom AS nå bli overført til Arbor-Kragerø A/S, som vil sysselsette de de fleste ansatte.

– Produksjon av panelproduktene vil fortsette som før i selskapet mens dekor-produktene vil få ett sterkt fokus på lønnsom produksjon og at utvikling av nye produkter vil skje etter hva markedet etterspør og er villig til å betale for. Arbor-Eiendom Kragerø A/S har overtatt det nye fabrikkanleggets bygg der Esset Dekor AS hadde sin produksjon, havn og havnelager med tomtene disse byggene står på. Her vil også deler av produksjonen gå som før, men vi vil ha et sterkt fokus på at all produksjon skal være lønnsom. Noen produkter vil sannsynligvis utgå fra sortimentet, sier Jarmund.

Marianne Fuglestveit er konstituert som driftsleder.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK