NRK Meny
Normal

Åpner for ferieturer til Rødehavet

UD opphever reiseforbudet til feriedestinasjonene langs Rødehavet. Men turoperatørene starter ikke opp igjen reisene før sommersesongen begynner.

Sharm el-Sheik

Sharm el-Sheik har i mange år vært et yndet turistmål for nordmenn. Nå må de vente til etter påske for å dra med de store turistoperatørene.

Foto: STR / Ap

UD fraråder fortsatt ikke-nødvendige reiser til Egypt. Men de har åpnet for at turister kan dra til feriedestinasjonene langs Rødehavet.

Kristin Clemmensen

Byråleder Kristin Clemmensen hos ViaTours i Porsgrunn, sender ikke folk til Egypt før til påske.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

– Selv om UD har åpnet for turer til Rødehavet, har ikke det så mye å si for oss, sier byråleder Kristin Clemmensen hos ViaTours i Porsgrunn til NRK.no.

Årsaken er ifølge Clemmensen at de store turoperatørene har kansellert vinterflyvningene sine.

Sender ikke turister til Egypt

– De gikk frem til første halvdel av april. Når man først har kansellert en hel serie, flyttet folk over til andre steder og deretter åpner igjen, flytter vi ikke folk tilbake når det er så lite igjen av sesongen.

Så det blir nok ikke noe Egypt-trafikk med det første.

– Vi starter den sommersesongen i forbindelse med påsken. Den begynner 17. april, og den går som normalt, sier Clemmensen.

Mubarak er i Sharm el-Sheikh

Selv om de siste rapportene sier at Mubarak er i turist-byen Sharm el-Sheikh, så tror ikke Kristin Clemmensen at det skal bli noe problem.

– Jeg regner med at han har andre ting å gjøre enn å plage turistene, så det ville jeg vært ganske iskald på.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK