NRK Meny
Normal

Åpner for ferieturer til Rødehavet

UD opphever reiseforbudet til feriedestinasjonene langs Rødehavet. Men turoperatørene starter ikke opp igjen reisene før sommersesongen begynner.

Sharm el-Sheik

Sharm el-Sheik har i mange år vært et yndet turistmål for nordmenn. Nå må de vente til etter påske for å dra med de store turistoperatørene.

Foto: STR / Ap

UD fraråder fortsatt ikke-nødvendige reiser til Egypt. Men de har åpnet for at turister kan dra til feriedestinasjonene langs Rødehavet.

Kristin Clemmensen

Byråleder Kristin Clemmensen hos ViaTours i Porsgrunn, sender ikke folk til Egypt før til påske.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

– Selv om UD har åpnet for turer til Rødehavet, har ikke det så mye å si for oss, sier byråleder Kristin Clemmensen hos ViaTours i Porsgrunn til NRK.no.

Årsaken er ifølge Clemmensen at de store turoperatørene har kansellert vinterflyvningene sine.

Sender ikke turister til Egypt

– De gikk frem til første halvdel av april. Når man først har kansellert en hel serie, flyttet folk over til andre steder og deretter åpner igjen, flytter vi ikke folk tilbake når det er så lite igjen av sesongen.

Så det blir nok ikke noe Egypt-trafikk med det første.

– Vi starter den sommersesongen i forbindelse med påsken. Den begynner 17. april, og den går som normalt, sier Clemmensen.

Mubarak er i Sharm el-Sheikh

Selv om de siste rapportene sier at Mubarak er i turist-byen Sharm el-Sheikh, så tror ikke Kristin Clemmensen at det skal bli noe problem.

– Jeg regner med at han har andre ting å gjøre enn å plage turistene, så det ville jeg vært ganske iskald på.

 • Sakna mann funnen i god behald

  Ein mannleg bebuar frå Gulset sjukeheim som var sakna tidlegare i dag, vart etter kort tid funnen i god behald.

 • Nytt språktreningsprosjekt i Bø

  I Bø skal eit prosjekt i gartneri og skog gje språktrening og opplæring i å drive bedrift. Prosjektet er i regi av NAV og Midt-Telemark Næringsutvikling. Deltakarane er flyktningar med spesiell kompetanse og nordmenn med erfaring frå praktisk arbeid.

 • Meir i tilskot i ny kommune

  Bøndene på Hjuksebø kan få over ein halv million kroner i auka tilskot dersom bygda skulle bli ein del av Notodden kommune. Grunnen er at Notodden ligg i ei anna tilskotssone enn Sauherad.

 • Meir regn i vente

  Det kjem meir regn i Sør-Noreg dei neste dagane.

  Laster Twitter-innhold