NRK Meny
Normal

Ap vil forby automater

Telemark Arbeiderparti vil ha totalforbud mot spilleautomater, og gi statlig støtte til organisasjoner som mister inntekter.

Frykt for at byråkrati kan hindre fjerning av spilleautomater.
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Telemark Arbeiderparti vil kaste alle spilleautomater ut av landet.

Fylkespartiet vil ha et snarlig forbud mot alle spilleautomater, og foreslår at lag og foreninger som dermed taper inntekter, i stedet får mer statlig støtte.

Fylkessekretær Harald Olsen sier det er mange av dem som fra før står svakt, som blir spilleavhengige. 

 Mange tragedier

- Det er alle tragediene med spilleavhengige som får Telemark Arbeiderparti til å be å regjeringen handle nå, sier han.

- De undersøkelsene vi har gjort, viser, at vi blant folk med inntekter under 100.000 kroner finner cirka en fjerdedel av de spilleavhengige, sier Olsen. 

 

Speleautomatar
Foto: Sølve Rydland / NRK

Også KrF

For noen uker siden foreslo KrF-ordfører Øyvind Tveit i Nissedal å tømme Vest-Telemark for spilleautomater. Det er denne ryddeoperasjonen Telemark Arbeiderparti nå ber regjeringen gjøre over hele landet - og det så snart som mulig. - Det er snakk om  mange mennesker som sliter med store problemer. Spilleavhengigheten går ikke bare utover den som spiller. Derfor haster det med å gjøre tiltak, sier Harald Olsen.

Ikke langt nok

Telemark Arbeiderparti synes ikke myndighetene har gått langt nok på forbudslinja,  med seddelforbud, nattestenging og automat-monopol for Norsk Tipping. Fylkespartiet hevder også at ved et automatforbud sparer samfunnet utgifter til behandling av spilleavhengige, penger som i stedet kan overføres til frivillige organisasjoner,  som kompensasjon for tapte spilleinntekter.

Olsen håper at det kan komme vedtak om å fjerne spilleautomatene allerede til høsten.

 • Kjører skuterløyper for rådyr

  Rådyr og annet vilt sliter med å komme seg fram i den dype snøen for å finne mat. De siste dagene har mange derfor fulgt oppfordringa om å kjøre opp skuteløyper. Skogeier Thor Wraa i Drangedal sier det er viktig å hjelpe dyra gjennom vårknipa.

  Rådyr
  Foto: Tore Hauge
 • Vil granske kjøpet av Perlen

  Kontrollutvalget i Telemark fylkeskommune har vedtatt å be om selskapskontroll av Kragerø Fjordbåtselskap etter kjøpet av hurtigbåten Perlen. Leder av kontrollutvalget, Per Lykke, bekrefter overfor TA at bakgrunnen er bekymringsmeldinger.

  Hurtigbåten Perlen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Endelig obduksjonsrapport klar

  Politiet tror Hjalmar Johnsen falt i Damfossen og drukna etter å ha blitt påkjørt med sykkel på Bruene i Skien. Den endelige obduksjonsrapporten oppgir ingen annen mulig dødsårsak. – Det tolker vi som at drukning er den mest nærliggende dødsårsaken, sier politiadvokat Asle Sandnes til Varden.

  Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Godtar sand-bot

  Skien kommune godtar boten på 340.000 kroner
  for manglende rapportering av sanduttak på Geiteryggen. Styreleder Anita Ballestad i flyplasstyret sier de har svart Direktoratet for mineralforvaltning om at de aksepterer regninga.


  Sandkrater Geiteryggen
  Foto: Anne Lognvik / NRK