NRK Meny
Normal

Ap vil forby automater

Telemark Arbeiderparti vil ha totalforbud mot spilleautomater, og gi statlig støtte til organisasjoner som mister inntekter.

Frykt for at byråkrati kan hindre fjerning av spilleautomater.
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Telemark Arbeiderparti vil kaste alle spilleautomater ut av landet.

Fylkespartiet vil ha et snarlig forbud mot alle spilleautomater, og foreslår at lag og foreninger som dermed taper inntekter, i stedet får mer statlig støtte.

Fylkessekretær Harald Olsen sier det er mange av dem som fra før står svakt, som blir spilleavhengige. 

 Mange tragedier

- Det er alle tragediene med spilleavhengige som får Telemark Arbeiderparti til å be å regjeringen handle nå, sier han.

- De undersøkelsene vi har gjort, viser, at vi blant folk med inntekter under 100.000 kroner finner cirka en fjerdedel av de spilleavhengige, sier Olsen. 

 

Speleautomatar
Foto: Sølve Rydland / NRK

Også KrF

For noen uker siden foreslo KrF-ordfører Øyvind Tveit i Nissedal å tømme Vest-Telemark for spilleautomater. Det er denne ryddeoperasjonen Telemark Arbeiderparti nå ber regjeringen gjøre over hele landet - og det så snart som mulig. - Det er snakk om  mange mennesker som sliter med store problemer. Spilleavhengigheten går ikke bare utover den som spiller. Derfor haster det med å gjøre tiltak, sier Harald Olsen.

Ikke langt nok

Telemark Arbeiderparti synes ikke myndighetene har gått langt nok på forbudslinja,  med seddelforbud, nattestenging og automat-monopol for Norsk Tipping. Fylkespartiet hevder også at ved et automatforbud sparer samfunnet utgifter til behandling av spilleavhengige, penger som i stedet kan overføres til frivillige organisasjoner,  som kompensasjon for tapte spilleinntekter.

Olsen håper at det kan komme vedtak om å fjerne spilleautomatene allerede til høsten.

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.