Anundsen avviser kritikk fra tillitsvalgte

STAVERN (NRK) : Justisminister Anders Anundsen er overhodet ikke enig i at politireformen stjeler ressurser, og at omorganiseringen går ut over publikum.

Justisminister Anders Anundsen

AVVISER KRITIKKEN: Justisminister Anders Anundsen mener kritikken fra de tillitsvalgte ikke stemmer med virkeligheten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det var i forrige uke at leder for de tillitsvalgte i Sør-Øst politidistrikt, Stine Benjaminsen Nygård gikk ut og hevdet at politireformen stjeler ressurser, og at mange av de ansatte er frustrerte. Sør-Øst politidistrikt er landets tredje største.

– Jeg merker det godt. Det er stor frustrasjon for at de ikke rekker de daglige oppgavene. Nå må vi prioritere hvilke oppgaver vi skal løse, og det er krevende for mange, sa Benjaminsen.

Og situasjonen er lik i hele landet. Det bekrefter leder i Politiets fellesforbund, Sigve Bolstad.

– Sør-Øst politidistrikt er ikke i noen særstilling, slik er det i alle politidistrikter i hele landet. Jeg har også fått tilbakemeldinger fra flere politimestere, som sier at budsjettet 2016 er det strammeste budsjettet de noensinne har opplevd.

Les også:

Stine Benjaminsen Nygård

Tillitsvalgt i Sør-Øst politidistrikt, Stine Benjaminsen Nygård, sier mange av de ansatte er frustrerte over at politireformen stjeler ressurser.

Foto: Roald Marker / NRK

– Stemmer ikke

Justisminister Anders Anundsen avviser kritikken, og sier den ikke stemmer med virkeligheten.

Det er veldig unyansert og si at omorganiseringen fører til færre politifolk i gatene. Vi har økt antall politistillinger med 1000 siden regjeringsskiftet når dette året er omme.

Sigve Bolstad, Politiets fellesforbund

Leder i Politiets fellesforbund, Sigve Bolstad, mener situasjonen er krevende.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Økonomien i politet er stram. Ifølge Sigve Bolstad i Politets Fellesforbund vil det ta lang tid før vi ser resultater av politireformen.

– Vi har fått tilbakemelding fra topp-politisk hold at vi ikke kan forvente at reformen bærer frukter før om minimum tre års tid.

Flere politi i gatene

Justisminister Anders Anundsen stiller seg helt uforstående til kritikken fra Politiets fellesforbund.

– Jeg fatter ikke hvor de har det i fra. Det er allerede flere politifolk på gaten, og det kommer 350 nye politifolk på gaten hvert eneste år. Dette er direkte feil. Vi skal opp i to politifolk per 1000 innbygger i løpet av 2020, og vi ligger akkurat der vi skal ligge for å nå det målet, sier Anundsen.