NRK Meny
Normal

Anno-Jeanne skal turnere landet

SKIEN (NRK): Du så henne sist i NRK-serien Anno. Nå er skuespiller og dramatiker Jeanne Bøe ute med et nytt teaterstykke, og hun har fått med seg Kim Haugen på laget som regissør.

Jeanne Bøe

PREMIEREKLAR: Onsdag denne uka er Jeanne Bøe klar for å gå på scenen med sitt nye stykke «Meg og meggamor». Forestillingen handler om en familie som har deltatt i en realityserie, noe Jeanne selv har gjort gjennom NRK-serien Anno.

Foto: Christine Heim / NRK

Kim Haugen

Kim Haugen er med som regissør for stykket.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Jeanne Bøe er inne i de siste prøvene før premieren på hennes nye stykke «Meg og meggamor», en forestilling der vi møter en familie som har deltatt i en reality-serie. Og det byr på mye hverdagsdramatikk og humoristiske øyeblikk.

Hormoner og moro

– Vi har alt fra nettvett til hvordan datteren i stykket ønsker å være med på idol - altså med mål oppe i skyene et sted, og et datter-mor-forhold som er fylt av hormoner. Moren nærmer seg 50 og datteren 16. Dette blir det mye moro av, sier Bøe.

Jeanne spiller forestillingen alene sammen med musiker Thomas Moen, mens Kim Haugen har blitt med som regissør.

– Alltid spennende

– Jeg har jobbet med Jeanne i mange sammenhenger. Det er alltid spennende. Hun er original og kreativ, sier Haugen.

«Anno-Jeanne», som hun nå ofte blir kalt, legger ut på norgesturné med forestillingen til høsten. Stykket skal spilles minst 100 ganger over Norges langstrakte land.

Jeanne Bøes nye forestilling

Skuespiller Jeanne Bøe, regissør Kim Haugen og musiker Thomas Moen er klar for å sette forestillingen ut i live.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK
Anno 2

Jeanne Bøe deltok i sesong 2 av Anno, som ble vist på NRK1 i vinter.

Foto: Julia Marie Naglestad
 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK