NRK Meny
Normal

Fikk ikke legge fram rapport

AGDER LAGMANNSRETT (NRK): En rettspsykiatrisk rapport basert på samtaler og tester av den tidligere politimannen blei ikke lagt fram for retten.

Arne Lie og John Erik Berg

Forsvarer Arne Lie fikk ikke lagt fram rapporten til sakkyndig John Erik Berg.

Foto: Tone Lensebakken / NRK

Aktor Kjetil Omholt ba om at det sakkyndige vitnet ikke skulle få redegjøre for rapporten han hadde skrevet om den tiltalte eks politimannen.

Retten tok begjæringen delvis til følge, og gikk inn for at det kun skulle stilles generelle spørsmål om reaksjoner etter traumatiske opplevelser til det sakkyndige vitnet, John Erik Berg.

BAKGRUNN: Hendelsen på Breviksbrua

Forvarer for den tidligere politimannen, Arne Lie, synes de allikevel fikk frem sitt budskap i dag.

Forsvarer Arne Lie

Forsvarer for den tidligere politimannen Arne Lie synes det var viktig å få belyst hvordan man kan opptre etter å ha opplevd en traumatisk situasjon.

Foto: Roald Marker / NRK

– Vi er opptatt av å få fram hvordan man kan opptre etter traumatiske hendelser, sier Lie.

Klomsæt: – Kunne hun ha hoppet i denne kjolen?

– Ikke noe nytt

Bistandsadvokat for de etterlatte, Sigurd Klomsæt var fornøyd med at retten ikke lot det sakkyndige vitnet redegjøre for rapporten. Han hadde også hørt de generelle betraktningene om reaksjoner etter traumatiske opplevelser før.

– Slik sett blei det ikke tilført noe nytt til saken i dag, sier Klomsæt.

Kona til tiltalte: – Mannen min kunne aldri forlatt noen

Legger fram helseopplysninger

I tillegg til den sakkyndige rapporten, måtte retten i dag ta stilling til om en rapport med helseopplysninger om Linn Madelen Bråthen skulle legges frem. Journalen er fra årene 1998-2006, og lagmannsretten vedtok enstemmig at rapporten blir lagt frem, men bak lukkende dører.

– Det er viktig for å få en så fullstendig saksopplysning som mulig, sier forsvarer Arne Lie.

– Fjerner fokus fra saken

Bistandsadvokat Sigurd Klomsæt ser ikke poenget med at den medisinske journalen legges fram. Han mener den er så gammel at den ikke lenger er relevant.

Advokat Sigurd Klomsæt

Bistandsadvokat Kjetil Klomsæt ser ikke poenget med å fokusere på Linn Madelen Bråthen sin medisinske historie fra før 2006.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

– Det sentrale for meg er hva som er situasjonen etter 2006, og fram mot hendelsen.

Han mener også avdøde har et personvern, og mener alt peker på at Linn Madelen Bråthen hadde et godt liv i den perioden.

Venninnene: Han var pågående og sexfiksert

– Alt materiale, også uttalelser viser at hun levde lykkelig sammen med samboeren sin i perioden etter 2006, så det er helt irrelevant å bruke tid på den medisinske journalen, avslutter Klomsæt.

I morgen starter prosedyrene i Agder lagmannsrett.