NRK Meny
Normal

Anders Anundsen vil bli fylkesmann

Tidligere justisminister Anders Anundsen fra Frp vil bli fylkesmann i Telemark og Vestfold.

Anders Anundsen

Tidligere justisminister Anders Anundsen er en av søkerne til embete som fylkesmann i Telemark og Vestfold.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I dag ble den offentlige søkerlista til embetet som fylkesmann flere steder i landet klar. I Vestfold og Telemark søker den tidligere justisministeren Anders Anundsen fra Fremskrittspartiet.

– Det er jo en av de mest spennende lederutviklingsarbeidene som nå er i ferd med å skje, sier Anundsen til NRK og legger vekt på at Vestfold og Telemark nå blir slått sammen til et embete.

– Relevant bakgrunn

Fem menn kjemper om lederjobben. De fire andre er Thorbjørn Gaarder, Trond Rønningen, Per Arne Olsen og Geir Barvik. Anundsen har tidligere ledet kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, samt vært justisminister i Erna Solbergs regjering fra oktober 2013 til desember 2016.

– Jeg mener jeg har en relevant bakgrunn og erfaring som kan være nyttig i en slik jobb, sier han.

– Hvordan ser du på konkurransen fra de andre mannlige søkerne?

– Jeg er helt overbevist om at dette er en ryddig og profesjonell prosess og kommer ikke til å kommentere verken det eller andre søkeres kvalifikasjoner, det er det regjeringen som skal vurdere nå fremover også får vi ta det der ifra, avslutter han.

Det er ikke avgjort hvor embete skal ligge. Anders Anundsen bor i dag i Larvik i Vestfold.

Flere politikere landet rundt

Det er mange både tidligere og nåværende toppolitikere på søkerlistene landet rundt. Blant søkerne til de andre fylkesmennene finner vi blant annet Valgerd Svarstad Haugland (KrF) for Oslo og Akershus, Østfold og Buskerud.

Valgerd Svarstad Haugland

Valgerd Svarstad Haugland har vært statsråd for Krf og er i dag fylkesmann i Oslo og Akershus.

Foto: Olav Juven / NRK

Sigbjørn Johnsen og Knut Storberget (Ap) søker jobben i Oppland og Hedmark og Lars Sponheim (V) søker i Hordaland og Sogn og Fjordane. Det gjør også Gjermund Hagesæter (Frp).

Harald Tom Nesvik (Frp) søker embetet som fylkesmann i Møre og Romsdal.

 • Fv. 702 stengt

  Fylkesveg 702 ved Bakkane i Siljan er stengt på grunn av bilberging. Det er omkøyring via ein kommunal veg.

 • Høg strykprosent på Notodden

  Ingen stryk meir i Noreg enn førarkortkandidatane på Notodden, skriv TA. I fjor strauk nesten halvparten av alle som køyrde opp. Grunnen til den høge strykprosenten er ulovlege piratskular, seier stasjonssjef Tor Skilbred.

 • Slått ned med balltre

  Ein mann vart slått med balltre utanfor Cirkel K i Bø i natt. Han vart sendt til undersøking ved Notodden sjukehus, men vart skriven ut utan alvorlege skadar.

 • Slutt på lukka møter

  Ordførar Hedda Foss Five i Skien vel å kutte praksisen med dei lukka møta og flyttar innhaldet i samlingane til andre fora som er opne for pressa, skriv Varden. Endringa skjer etter at Fylkesmannen konkludera med at gruppeleiarmøta i nabokommunen Porsgrunn var i strid med kommunelova.

  Hedda Foss Five
  Foto: Martin Torstveit