NRK Meny

Anbud ut på nytt

Fylkesutvalget har vedtatt å annulere avtalen med Skanska om bygging av ny Skien videregående skole. Det blir utlyst nytt anbud på totalentreprise. Fylkestinget skal ha en framdriftsplan før utlysing. Fylkesutvalget slår fast at den nye skolen skal bygges for 1050 elever og ha en ramme på 618 millioner kroner. Forprosjektet skal avsluttes 16.juni.

Nye Skien videregående skole
Foto: Illustrasjon: Skanska
 • To til Ullevål i luftambulanse

  To personar er sendt med luftambulanse til Ullevål universitetssjukehus etter ein kollisjon på Bolkesjø i dag. Ulukka skjedde under ei forbikøyring, og politiet har beslaglagt førarkortet til ein av sjåførane.

 • Protesterer mot Intercity-utsetjing

  Fylkesordførar Sven Tore Løkslid ber Stortinget gripe inn for å hindre at utbygginga av Vestfoldbanen blir utsett. Dersom arbeida i Vestfold blir utsett risikerer Telemark å måtte vente på intercity-samband til 2035, seier Sven Tore Løkslid.

  Sven Tore Løkslid. AP
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Skagerak tener store pengar

  Skagerak Energi får eit årsoverskot på 1,66 milliardar kroner før avskrivingar. Det er ein auke på 27 prosent frå året før. Høge kraftprisar og reduserte kostnader er årsak til at innteninga aukar, seier konsernsjef Knut Barland.

 • Krog får ikke gå

  Magnus Krog fra Høydalsmo får ikke delta i OL-kombinertrennet i stor bakke. Landslagsledelsen valgte å beholde Espen Andersen. OL-rennet i stor bakke går tirsdag.

  Pyeongchang Olympics Nordic Combined Men Magnus Krog
  Foto: Patrick Semansky / AP