Alle RHI-ansatte innkalt til allmøte

PORSGRUNN (NRK): Tillitsvalgt Odd Molid i Industri Energi bekrefter overfor NRK at det skal være allmøte på RHI i Porsgrunn i dag. Molid sier han ikke vet om det er snakk om nedbemanninger.

RHI, magnesiumsfabrikk, Herøya

RHI Normag AS på Herøya produserer ulike typer magnesiumoksid.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Molid vil at de ansatte skal informeres før informasjonen kommer ut til offentligheten.

Produksjonen på den ene av fabrikkene til RHI ble redusert i helgen.

RHI Normag AS på Herøya produserer ulike typer magnesiumoksid.

NRK oppdaterer saken utover ettermiddagen.

Ny fabrikk i 2012

RHI på Herøya har vært jevnlig omtalt i mediene, blant annet i NRK.

I 2012 åpnet RHI en ny magnesiumfabrikk på Herøya, og flere av dem som mistet jobben da REC- og Sic-fabrikkene ble nedlagt, fikk ny arbeidsplass. I alt er det rundt 120 personer som har fast arbeid ved fabrikken.

– Vi ser mange, mange år i drift. Dette er ikke en etablering som er gjort for å være veldig kortsiktig. Man har jo aldri noen garantier i verden for hva som skjer, men våre planer er veldig langsiktige, sa Roger Gravdal, som var daglig leder i RHI, til NRK da fabrikken åpnet.

Ansatte siktet for korrupsjon

I januar 2014 ble fire menn som var ansatt ved RHI siktet for grov korrupsjon. Det ble snakk om korrupsjon i 30-millionersklassen, men de siktede ble etter hvert løslatt før fengslingstiden gikk ut og siktelsene ble endret eller henlagt.

En av mennene, en 36 år gammel småbarnsfar, som ble renvasket for anklagene om korrupsjon og økonomisk utroskap, fikk sparken fra RHI. Selskapet nektet å ta ham tilbake da han ble renvasket.

Flere ulykker

I tillegg har det for mange ganger blitt meldt om ulykker ved magnesiumfabrikken.

Ansatte og tidligere ansatte ved fabrikken har fortalt NRK at de er redde når de er på jobb, til tross for at ledelsen i fjor sier de brukte 10 millioner kroner på å bedre sikkerheten.