NRK Meny
Normal

Aleksander (26) mistet alt i husbrannen

SKIEN (NRK): Han har bodd i leilighetskomplekset i Håvundvegen i Skien i knapt en måned, og har mistet alt han eier.

Aleksander Donoso mistet alt han eide i brannen i Skien.

26 år gamle Aleksander Donoso står på bar bakke, og har mistet alt i brannen i Skien.

Siste: Oppdatering:21.20 Brannvesenet har startet etterslukking. Det blir politivakthold i natt og politiet tar sikte på teknisk undersøkelse i morgen.

Det var ved 14-tiden torsdag at politiet fikk melding om den kraftige brannen. 16 personer bodde på stedet, og alle ble evakuert. Ingen ble fysisk skadd.

En av dem som bodde i komplekset var 26 år gamle Aleksander Donoso. Han har mistet alt han eier, og står nå på bar bakke.

– Jeg har bodd her i bare en måned, og har akkurat ordnet meg jobb her. Jeg har ikke rukket å skaffe meg innboforsikring, så jeg har mistet absolutt alt, sier han fortvilet.

Husbrann i Skien

En gravemaskin bistår brannvesenet i slukningsarbeidet. Brannen er vanskelig å slukke fordi det er mange hulrom og etasjeskiller.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Ikke kontroll på brannen

Ved 18.30-tiden meldte politiet at de fremdeles ikke hadde kontroll på brannen. Hele taket brant og det var stor røykutvikling. Ved 19:30-tiden meldte brannvesenet at de hadde kontroll over brannen. Og ved 21.30-tiden startet brannvesenet med etterslukking.

– Bygget er stort, og det er delvis i tre etasjer. Det har blitt bygget på flere ganger, og nå brenner det inne i hulrom, vegger og i etasjeskiller. Vi forsøker nå og åpne huskonstruksjonen for at det ikke skal være fare for at brannen sprer seg til nabohusene, sier han til NRK.no like før klokken 17.

En gravemaskin er med i rivingsarbeidet for å åpne huskonstruksjonen. Over 20 mann fra brannvesenet i Skien og Porsgrunn er med i slukningsarbeidet.

Politiet tror brannen startet i en leilighet i andre etasje, men årsaken er ikke kjent.

Kritiserer brannvesenet

Aleksander Donoso er kritisk til at det tok opp mot 30 minutter for brannvesenet å komme til Håvundvegen i Skien. Da hadde brannen allerede fått godt tak i den gamle trebygningen.

– Jeg synes det er rart at det skulle ta så lang tid, sier han.

Brannsjef i Skien, Guttorm Liebe sier at han forstår frustrasjonen, men at det er en forklaring.

– På det tidspunktet fikk brannvesenet inn to brannmeldinger nesten samtidig. Skien brannvesen dro først til en annen brann, og kalte inn Porsgrunn brannvesen til brannen her i Skien. Naturlig nok tar det lenger tid for brannvesenet i Porsgrunn å kjøre til Skien. Etter en stund skjønte vi at brannen her var mer alvorlig, og da dro også mannskapene i Skien hit, sier Liebe.

Brannvesenet vil drive med slukking utover kvelden og natten, og det vil også bli satt ut vakter som skal se til at brannen ikke blusser opp igjen.

Laster kart, vennligst vent...