NRK Meny
Normal

Akutt stengning av akuttmottaket

Tinnordfører Steinar Bergsland er skuffet over at nedleggelsen skjer før avtalt tid.

Rjukan sykehus

Sykehuset Telemark vedtok å stenge akuttmottaket på Rjukan i dag.

Foto: Rune Guneriussen

Nå er akuttmottaket på Rjukan historie, for i dag har sykehusledelsen ved Sykehuset Telemark besluttet å stenge mottaket.

Situasjonen ved Rjukan sykehus har blitt vurdert fra dag til dag i en lengre periode, og i dag avgjorde ledelsen ved Sykehuset Telemark at det ikke lenger er forsvarlig å opprettholde akuttmottaket på Rjukan, heter det i en pressemelding.

Per Urdal, klinikksjef ved Sykehuset Telemark, sier til NRK at belastningen på de ansatte ble for stor:

– Nå som vi skal fase folk over i nye jobber, både på Notodden og andre steder, så er bemanningen nå så skranten, at vi ikke lenger klarer å innfri de lovnadene vi hadde om å holde alt i gang til 20. juni.

Sykehuset Telemark, bryter dermed med utviklingsplanen, og i samråd med hovedverneombudet og Arbeidstilsynet, mener ledelsen ved sykehuset at det ikke lenger er forsvarlig å drifte akuttmottaket.

Sender pasienter til Notodden

Akutt syke pasienter blir sendt til Notodden sykehus fra og med i dag.

– Det er kommunisert med Notodden sykehus, AMK, ambulansetjenesten, de kommunale legevaktene, berørte kommuner og Fylkeslegen, står det i pressemeldingen.

– Skulle hatt tiden frem til sommeren

Ordfører i Tinn, Steinar Bergsland, sier at kommunen helst skulle hatt den tiden som ble lovet i utviklingsplanen, altså 20. juni, for å forberede seg på å ta over legevakta.

– Vi er skuffa over at Sykehuset Telemark ikke klarer å holde seg til utviklingsplanen. Men når det kommer argumenter om at dette er belastende for de ansatte fra hovedverneombudet og Arbeidstilsynet som støtter nedleggelsen, så er det vanskelig å argumentere mot. Men det lå i utviklingsplanen at man skulle finne ressurser for å opprettholde akutten frem til sommeren, sier Bergsland.

Styrket andre tjenester

Akuttmottaket på Notodden sykehus ble forsterket i begynnelsen av mars, og ambulansetjenesten i Øvre Telemark er også styrket. Det er nå to døgnbemannede ambulanser på plass i Tinn, samt to ambulanser i Tokke og Vinje.

Akuttmottaket ved Rjukan sykehus har vært stengt i vinterferien og enkelte helger. Berørte parter er derfor godt kjent med de rutiner som nå blir innført permanent.

NRK kommer tilbake med mer.

 • Forandringer for Stevneplassen

  I går kveld var informasjonsmøte for Stevneplassen i Skien, og flere forslag kom frem for hva som skal skje med plassen, melder TA. Gjenbruksstasjon, treningsløype, og park med treningsapparater var noen av forslagene.

 • Tiltalt for knivstikking

  En 28-åring tiltalt for å ha gått løs på en 31 år gammel mann med kniv og hammer i Brevik. Hendelsen skjedde natt til 7. august. Den 31 år gamle mannen fikk alvorlige skader og ble fraktet til Oslo universitetssykehus, det melder TA.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.