NRK Meny
Normal

Airwing får ikke fly fra Geiteryggen

Styret ved Skien Lufthavn, Geiteryggen har i dag sagt nei til at det privateide norske selskapet Airwing får starte flyvninger fra Skien til Bergen.

Skien lufthavn, Geiteryggen

KROKEN PÅ DØRA FOR GODT? Styret ved Skien Lufthavn, Geiteryggen har vendt tommelen ned for Airwing som ville fly fra Skien til Bergen.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Flyplassen er vedtatt nedlagt, men selskapet hadde tro på at de kunne få til flyvninger fra Geiteryggen.

– Vi har i ett styremøte i dag bestemt at Airwing ikke får starte flyvninger fra Skien Lufthavn. Vi ser ikke hvordan det er forenelig, at et kommersielt selskap skal fly fra Geiteryggen på kort sikt, når Skien bystyre har vedtatt å legge ned lufthavnen, sier styreleder ved Skien Lufthavn, Geiteryggen, Karin Finnerud til NRK.

Hun sier selskapet er orientert om styrets vedtak.

18. juni vedtok bystyret i Skien å avvikle den kommersielle driften ved Skien Lufthavn etter at det ble klart at flyplassen ikke fikk statsstøtte. 28. juni gikk det aller siste flyet fra Geiteryggen i Skien.

Les også:

Private ville lede driften videre

Dagen etter at det aller siste flyet tok av fra Geiteryggen i Skien møttes private aktører ordføreren i Skien, for å diskutere videre drift av lufthavnen.

– Vi vil gjerne overta Skien Lufthavn, og drive videre i privat regi, sa styreleder i Grenland flyklubb, Steinar Kaalstad.

Om man ikke når målet med kommersiell drift på Geiteryggen, sa Kaalstad at han hadde andre planer, dersom bystyret i Skien lar grupperingen han representerer ta over flyplassen.

– Da vil vi etablere Grenland luftsportsenter. Da vil flyplassen drives på en annen konsesjon, som ikke vil tillate kommersiell drift, sier Kaalstad.

NRK har foreløpig ikke fått kontakt med noen i Airwing.

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.