NRK Meny
Normal

Advokat: – Siktede er offer for en felle

PORSGRUNN/SKIEN/RAULAND (NRK): Advokaten til en grenlandsadvokat som er siktet for grov økonomisk utroskap og trusler, mener hans klient er offer for en felle som er iscenesatt av en forsmådd ekssamarbeidspartner.

Holtardalen, Rauland

Siktelsen av grenlandsadvokaten kommer som et sjokk på næringslivet i Telemark, mener siktedes advokat.

Foto: Petter Melsom / NRK

Den siktede grenlandsadvokaten er siktet for grovt økonomisk utroskap mot et selskap der han er daglig leder.

Ifølge påtaleansvarlig i Sør-Øst politidistrikt, politiadvokat Gunstein Bjørgum, er han siktet for å ha tappet inntil 10 millioner kroner fra dette selskapet. Han er også siktet for trusler.

Anmeldt av ekskollega

Bjørgum sier at saken ble anmeldt til politiet av en tidligere kollega og samarbeidspartner av den siktede.

– Han er en sentral person. Han har inngitt anmeldelse, og vi har gjort våre forundersøkelser før vi gikk til aksjon, sier Bjørgum.

Den siktede grenlandsadvokaten driver med eiendomsutvikling i Vinje. NRK har snakket med ekskollegaen, Erlend Follegg, som bekrefter å ha anmeldt saken. Men han ønsket torsdag ikke å bli intervjuet, etter råd fra politiet.

Politiadvokat Bjørgum sier at politiet mottok en del dokumentasjon, som kontrakter og regnskapsopplysninger, i forbindelse med anmeldelsen av grenlandsadvokaten.

– Næringslivet er overrasket

– Min klient er fattet. Han er en voksen og sterk mann, så han tåler det. Men han synes naturligvis at det er ubehagelig, sier grenlandsadvokatens advokat, Johan Henrik Frøstrup.

Frøstrup omtaler sin klient som en velansett mann i næringslivet i Telemark, og sier at hans forbindelser aldri har hatt noe å utsette på ham.

– Jeg tror næringslivet i Telemark er rystet og overrasket over det som har skjedd, sier Frøstrup.

Arbeidende styreleder Alexander Hesselberg i Vierli Eiendom, kan sies å støtte Frøstrups uttalelse. I mars kjøpte Vierli Eiendom to selskap av den siktede mannen. Da gikk de nøye gjennom disse selskapene.

– Det var overhodet ingen uregelmessigheter i disse selskapene. Så i vår relasjon til denne mannen er han helt ren, sier Hesselberg.

Et «set up»

– Det vi vet er at mannen som har sendt inn anmeldelsen, er en forsmådd tidligere forretningsforbindelse. Det er rett og slett et «set up» fra han som påstår seg fornærmet, sier grenlandsadvokatens advokat, Frøstrup.

Innholdet i siktelsen forklarer siktedes advokat slik: I løpet av en femårsperiode har siktede angivelig fakturert sitt eget selskap for omtrent to millioner kroner i året, ti millioner kroner til sammen. Påstanden er at dette ikke er for juridiske tjenester.

– Det var slik han organiserte sitt økonomiske liv på. Dette var lønna hans, og lønna til andre som jobbet for ham. Alt dette er inntektsført, beskattet og redegjort for med timelister og fakturaer. Jeg tror politiet har en dårlig sak, sier Frøstrup.

Grenlandsadvokaten som er siktet for grov økonomisk utroskap, ble torsdag kveld løslatt. Siktelsen opprettholdes, men det er ikke grunnlag for videre varetektsfengsling, mener politiet.

Ekskollegaen snakker

Fredag sier Follegg til NRK at han reagerer på beskyldninger fra siktedes advokat.

Siktedes advokat sier altså at Follegg er en forsmådd tidligere forretningsforbindelse som har lagt en felle for den siktede advokaten.

– Det er politiet som tar ut siktelsen, ikke den som er fornærmet, sier Follegg om påstanden.