Advarer mot jakten på sommerkroppen

SKIEN (NRK): Flere eksperter advarer mot jakten på sommerkroppen. – Mange stresser for mye og pådrar seg skader, sier fysioterapeut.

instgram kropper

Mange viser frem sommerkroppen på Instagram. Fysioterapeut og personlig trener advarer folk mot å gå fra ingen trening til masse trening på kort tid.

Foto: Kollasj instagram

– Hvis du går fra å gjøre ingenting til plutselig å gjøre mye, så kan det fort medføre smerter både i muskler og sener, sier fysioterapeut Birger Holmberg.

Birger Holmberg

Birger Holmberg sier mange stresser for mye med å få en fin kropp.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Holmberg har lang erfaring fra jobb innenfor idretten og kan mye om idrettsskader. Han advarer mot utålmodighet og desperasjonen etter å få en fin kropp på kort tid.

– Mange mister motivasjonen nesten før de har begynt. Andre blir skadet. Og de litt eldre er spesielt utsatt for skader. Folk fra 40 år og oppover som begynner med et voldsomt hardkjør kan fort få problemer, sier Holmberg.

#sommerkropp2015

Sommerkropp 2015 blir forkortet sk2015 og er en populær emneknagg på bildedelingstjenesten Instagram. Ved å søke på dette finner du over 5000 innlegg. Legg til sommerkropp2015 og du har omkring 7000 innlegg av, og med, unge mennesker med fokus på kropp.

jenter

Kristin Rustad og Tina Amundsen er opptatt av å se bra ut. -Vi liker å trene, det er gøy, sier de.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det er fokus på sommerkroppen nå frem mot sommeren, selvfølgelig. Det er viktig å se bra ut. Alle vil jo føle seg vel i bikini, sier Kristin Rustad.

Sammen med en venninne spiser hun lunsj på treningssenteret Elixia i Skien. Det er stor enighet rundt bordet om at det er viktig å ta seg godt ut på stranda.

– Kan være farlig

Alexander Lorvik er personlig trener på Sats Elixia i Skien. Han er blant annet kjent for å trene toppbloggeren Caroline Berg Eriksen. Han opplever at spesielt mange unge gjør mye for å nå målet om en fin kropp.

– Sommerkroppen er et uttrykk som mange unge bruker og streber etter. Jeg prøver å si at folk skal jobbe for helårskroppen, ikke bare sommerkroppen. Mange går på en smell i et forsøk på å nå målet om sommerkroppen for raskt, sier Lorvik.

Les også:

Lorvik mener folk må være mer påpasselig med hva de legger ut på sosiale medier.

– Jaget etter sommerkroppen kan i verste fall være veldig farlig. Folk blir syke av det. Spiseforstyrrelser er en sykdom som folk kan få som følge av dette, sier Alexander Lorvik.

Alexander Lorvik

Personlig trener Alexander Lorvik mener jaget etter sommerkroppen kan være farlig.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK