NRK Meny
Normal

– Trenger ikke bo på landet for å like country

Det nystartede bandet «Slitte Boots» serverer swingende by-country med norske tekster.

Slitte Boots

Slitte Boots har spilt på Telemarkscenen.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Det var Erik Damberg og Erik Norheim som i februar i år fant ut at det var på tide å starte et skikkelig countryband.

Men betegnelsen by-country mener de at dette er en lett form for countrymusikk med innslag av pop. De håper på et bredere publikum en tradisjonelle countryelskere.

– Man trenger jo ikke å bo på landet for å like country, sier Erik Damberg med glimt i øyet.

Medlemmene i Slitte Boots har svært forskjellig musikalsk bakgrunn med seg.

Erik Damberg kjenner vi mest fra Beatles-bandet Daytrippers, men han startet sin musikalske karriere allerede som 10-åring med plata «Hei hei livet er bra».

Erik Norheim har en mer rocka bakgrunn og var blant annet med i Absinth som vant konkurransen om tidenes Telemarkslåt på Telemarksendinga for en tid siden.

Bjørn Edmund Fosstveit spiller bass i E76 men er en ettertraktet bassist og spiller i blant annet funkbandet Novafunk.

Jango Nilsen er en svært ettertraktet studiomusiker og har spilt trommer med blant andre Kurt Nilsen, Lene Marlin og Sigvart Dagsland.

Alex Nickelsen kommer fra Frogner i Oslo og er pianolærer. Han har lang fartstid som jazzmusiker.

Kjenner hverandre godt

– Selv om alle har forskjellig musikalsk bakgrunn, har vi alle spilt sammen i forskjellige sammenhenger. Vi kjenner hverandre nokså godt. Det viktigste er at alle liker country og syntes det er gøy å spille den musikken.

Alle låtene til Slitte Boots har fått norske tekster.

– Det falt helt naturlig, sier Erik Damberg, som sammen med Erik Norheim er bandets komponister. Jeg har skrevet mange låter på engelsk men i denne sammenhengen ble det utelukkende norsk.

Anne Gro fra Telemark er ifølge gutta den fiktive, perfekte dama.

– Vi ser henne veldig klart for oss. Hun ble faktisk så virkelig at kona mi ble litt sjalu, sier Damberg med et lurt smil.

 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.

 • Skadd i alpinbakken på Gautefall

  Ein dansk turist er fløyet til Ullevål sjukehus med luftambulanse etter å ha falt i alpinanlegget på Gautefall. – Eg kan ikkje seie noko om skadeomfanget til mannen, seier vaktleiar Jørn Kristensen i Drangedal Røde Kors til Varden.