NRK Meny
Normal

– Fredag morgen er fæl, og beina er vonde

Avisredaktør Ove Mellingen og NRK-journalist Eirik Haugen trasket seg gjennom nesten 6 mil på etappe to av #nrkblodslit, på vei til Oslo og cupfinalen mellom Odd og Molde. I dag venter dag tre fra Sande, via Drammen til Sandvika. Har du spørsmål eller heiarop til gutta – bruk #nrkblodslit.

#nrkblodslit dag 3

Direktesendingen er avsluttet for i dag. Følg guttene på den siste etappen mot Oslo lørdag morgen.

Dag tre starter fra Sande, via Drammen, fortsetter til Asker, og avsluttes i Sandvika. Det betyr at de to på tredje etappe tilbakelegger 47 kilometer til fots.

– Fredag morgen er fæl. Har sovet dårlig og har vondt i legger og lår. Men det føles litt bedre etter å ha stått opp. Vi tråkker til og satser på at det blir bedre når vi blir varme og lyset kommer, sier Eirik Haugen.

Avisredaktør Ove Mellingen ser litt lysere på dagens etappe. Han hadde det nemlig veldig vondt i går.

– Oppstarten i går var grusom. Skikkelig ille. Store smerter i vristen satte hele prosjektet, for min del, i fare. Jeg skiftet til andre sko og kjørte på med smertedempende tabletter. Jeg bet tennene sammen, og det gikk.

NRK.no sender gåturen fra Skien til Oslo direkte fra onsdag til lørdag. Du kan også følge dem på sosiale medier via emneknaggen #nrkblodslit. Her kan du komme med gode råd, tagge dine egne bilder om du ser dem der du er, stille spørsmål og heie dem frem mot målet. Eirik og Ove skal også gå med kameraer på seg, slik at du kan få deres egne opplevelser av #nrkblodslit.

Eirik: Vi gir oss klokken 18. Ove: Nei, nå kan vi jo gå til Kveldsnytt

Ove Mellingen til Eirik Haugen da han ville ta kvelden i Sande sentrum

Heiarop hele veien

Nå har de to tilbakelagt to av til sammen fire etapper. Målet er Kontraskjæret i Oslo lørdag ettermiddag klokken 15. Begge er de overveldet over responsen de har fått, både på sosiale medier via #nrkblodslit, og langs hele ruten.

– Vi har fått fantastisk hjelp fra hyggelige mennesker hele veien. Jeg visste at det fantes mye hyggelige folk i Norge, men jeg ante ikke at det fantes så mange hyggelige folk utenfor Telemark. I Vestfold og Buskerud sto folk klare med kaffe, hilsener, med historier. På brannstasjonen i Hvittingsfoss fyrte de opp sirenene på brannbilene for å hjelpe oss fram. Personlig tok jeg det til meg fordi " ... eg e ekte Brann-supporter" – men det var Odd de jublet for, ler Mellingen.

Og reaksjonene uteble heller ikke på dag to av #nrkblodslit. Hele landet følger de to på vei mot Oslo, og vil heie dem frem.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Livet tok del i oss

Etter å ha gått en del mil, er det også kanskje rom for de store følelsene, også for en rappkjeftet bergenser. Ove Mellingen sier han er rørt av alle tilbakemeldingene de har fått.

– Vi følte i går at vi virkelig tok del i livet. Og livet tok del i oss, så gøy var dette.
Det rare var at smertene i foten ble mindre etter som stemningen ble høyere. I dag når du leser dette får vi vite om det var placebo. Rent bedrag. Tusen takk til alle som følger med, og til lokalavisen Varden, som i går skrev ganske surt at vi prøver å tilrane oss oppmerksomheten til Odd, sier vi: bare bli med dere også. Hos oss er det glede og humør nok til alle.

Laster kart, vennligst vent...

Dag tre av #nrkblodslit går fra Sande, via Drammen og skal til slutt ende i Sandvika.

 • Bonus til Hegh Arntzen

  Handballspelaren Emilie Hegh Arntzen får ein bonus på 50.000 kroner etter sølvmedaljen i handball-VM. Hegh Arntzen fekk eit kort innhopp i finalen der Noreg tapte for Frankrike.

  VM i håndball for kvinner. Norge-Ungarn (30-22)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Glatte vegar

  Det er underkjølt regn og glatte vegar. Politiet ber folk om å køyre forsiktig og avpasse farten.

  Laster Twitter-innhold
 • Bil av vegen

  Ein bil køyrde i grøfta i natt på Fv. 37 mellom Bolkesjø og Gransherad i Notodden. Føraren var åleine i bilen og vart teken med til sjukehus for ein sjekk.

 • Nå blir det glatt

  Det er fare for regn som fyser på bakken. Vegtrafikksentralen er ute å gjøre nødvendige tiltak.

  Laster Twitter-innhold