NRK Meny
Normal

«Klink is» på veiene i Sør-Norge

Politiet i Agder advarer onsdag morgen om regn og kuldegrader fører til glatte veier. Utover dagen kan det bli «klink is» flere steder på Østlandet.

Glatte veier

OBS-VARSEL: Meteorologisk institutt sendte ut et OBS-varsel om svært glatte veier i sju fylker. Varselet gjelder frem til klokken 15 onsdag ettermiddag. Illustrasjonsbilde.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

– Vi har observert regn som fryser på bakken på Sørlandet. Nå flytter det seg mot Telemark og vi regner med at det når Oslo og Akershus rundt lunsjtider, sier Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel til de sju fylkene Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Telemark, Buskerud og Agder onsdag. Regn som fryser på bakken fører til speilblanke veier, og Gislefoss oppfordrer både kjørende og gående til å være forsiktig hvis det er regndråper i luften.

– Det trengs veldig lite regn før det er glatt, og det kan gi de verste forholdene å kjøre på. Veien kan være grei mange steder, og så kommer du rundt en sving og der er det klink is, sier meteorologen.

Laster Twitter-innhold

Kan fortsatt fryse på bakken

Nedbøren traff først Agder natt til onsdag og onsdag morgen. Utover dagen beveger regnet seg til Telemark, Vestfold, Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus.

Regnet gir seg etter hvert og det blir varmere, men utover formiddagen er det fortsatt kaldt langs kysten, og det er gode muligheter for at regnet fortsetter å fryse.

Obs-varselet gjelder i ytre strøk, det vil si verken høyt i fjellet eller nord for Gardermoen, men det kan likevel være glatt. Onsdag morgen meldte politiet om utforkjørsler og glatte veier både i Trøndelag, Møre og Romsdal og Buskerud.

Laster Twitter-innhold
 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.

 • Trafikkulykke ved Gaustablikk

  Tinn brannvesen reiser til ei trafikkulykke ved Gaustablikk Skisenter. Det skal vera to køyretøy involvert.