NRK Meny
Normal

–Ikke overrasket, men svært skuffet

Ordførerne i Kragerø og på Rjukan er svært skuffet etter at sykehusadministrasjonen i dag forslo å legge ned store deler av sykehustilbudene i de to kommunene.

Kåre Preben Hegland og Steinar Bergsland

Ordførerne Kåre Preben Hegland og Steinar Bergsland er ikke overrasket over dagens innstilling.

– Vi trodde de skulle ta mer hensyn til all dokumentasjonen vi har presentert, sier ordfører i Tinn Steinar Bergsland.

Vil fortsatt legge ned Kragerø og Rjukan Sykehus

I dagens innstilling har man forlenget tidsplanen for når endringene skal gjennomføres. Det betyr at flere av dagens funksjoner ved Rjukan og Kragerø sykehus forlenges fram til sommeren 2015.

Bergsland mener dette kun viser at sykehusadministrasjonen har innsett at det ikke gikk å gjennomføre endringene så raskt som de først foreslo.

– Skinnmanøver

Også ordfører i Kragerø, Kåre Preben Hegland, er skuffet i dag.

– Vi har hatt forventninger om at all møtevirksomheten vår skulle lede fram, men i dag ser vi at de møtene kun har vært en slags skinnmanøver.

Kragerø ordføreren har hatt flere samtaler med både helseministeren og sykehusdirektøren.

– Det er sånn at kommuner og sykehus skal samarbeide også i framtiden, i så måte er dette et veldig dårlig kort, sier Hegland.

Kragerø sykehus

Sykehusadministrasjonen foreslår å legge ned kirurgi, akuttfunksjoner og døgntilbud ved Rjukan og Kragerø sykehus (her avbildet).

Foto: Anne Lognvik / NRK

Vil ta kontakt med ministeren

Ordfører Hegland nekter å gi opp kampen for sykehuset i kommunen.

– Vi vil fortsette å kjempe fram til styret ved Sykehuset Telemark skal ta stillingen til anbefalingen den 20. mai og etter det også. Nå vil vi igjen forsøk å få ministeren på banen.

Han mener Norge også har behov for mindre og lokale sykehus.

– Vi ser at det tilbudet som er i Kragerø i dag, er noe mange er fornøyd med. Det virker meningsløst å skulle bygge ut i Skien for å få plass til Kragerø, når vi har nyoppussende lokaler her, sier Hegland.

Rasande politikarar forlet sykehusmøte i protest

Brukerutvalget støtter innstilling

Knut Bjaaland i brukerutvalget ved Sykehuset Telemark, har vært rådgiver og samarbeidspartner under utformingen av den nye utviklingsplanen. Han støtter dagens innstilling fullt ut.

– Vi mener dette vil gi et bedre tilbud til alle pasientene over hele Telemark. Vi har alltid hvert opptatt av kvalitet framfor nærhet.

 • Monsen inntar Hardangervidda

  Lars Monsen inntar den norske fjellheimen minutt for minutt. NRK skal følge Monsen blant annet på Hardangervidda, der turen går torsdag til søndag i uke 28. Siden fjellet er åpent for alle, er han spent på om folk vil henge seg på turfølget.

  Monsen
  Foto: Håvard Jenssen / NRK
 • Se 20.55-nyhetene fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells, torsdag 18. januar 2018, klokken 20.55.
 • Se 18.55-nyhetene fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells.