NRK Meny
Normal

«Huset med det rare i» skal ryddes for antikviteter

Bli med hjem til antikvitets-ekspert Ellen Ørnes som skal flytte ut av den gamle politimestergården i Kragerø.

Bli med hjem til antikvitets-ekspert Ellen Ørnes.

Se hva "Huset med det rare i" er fylt med i videoen over.

Antikviteter og duppeditter i hver krik og krok. Nå skal antikvitetsekspert Ellen Ørnes flytte ut av politimestergården fra 1880-tallet i Kragerø.

Det meste av inventaret skal derfor selges. Til helgen blir det loppemarked på gården, og det aller meste har sin pris.

– Vi får se, det er vel kanskje noe jeg ikke klarer å gi slipp på, sier Ørnes.

Anerkjent ekspert

Ellen Ørnes en av Norges mest anerkjente antikkeksperter, og har vært med i 105 programmer med Antikviteter og snurrepiperier på NRK.

Hun er nå frilansjournalist med antikviteter, interiør og reisereportasjer som spesialfelt og har skrevet en rekke bøker og artikler om temaet.

 • Seld for 2,7 millionar kroner

  Telemarks dyraste hyttetomt er no seld. Det melder Varden. Hyttetomta har vore til sals sidan 2016, og ligg inne i Silkedalen på Vierli. Prisen vart til slutt 2,7 millionar kroner.

 • Nittisju av hundre brukar belte

  Nittisju av hundre busspassasjerar i Telemark brukar belte. Det syner ei undersøking Statens vegvesen har gjort denne veka. I ei tilsvarande undersøking for to år sidan var det meir enn dobbelt så mange som ikkje brukte belte.

  Busser i Telemark
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Ap-topp vert etterforska

  Politiet startar etterforskinga av Magnus Straume etter påske. Ap-politikaren i Drangedal er meld for å ha stole pengar frå ein person han var støttekontakt for. Straume seier at han er uskuldig, og at han ser fram til at etterforskinga vil reinvaske han.

  Magnus Straume
  Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK
 • Til sjukehus etter slåstkamp

  Ein 18 år gammal mann er køyrd til sjukehus for sjekk etter ein slåstkamp i Bø. Det er ikkje kjend kor alvorlege skadane er.