NRK Meny
Normal

«Full City» ble redningen

Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. Overnattingsbedriftene i Langesund kom svært godt ut av «Full City»-havariet.

Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund

Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund har nytt godt av Full City-havariet.

Foto: Anne Lognvik / NRK

For turistbedriftene i Langesund førte havariet i sommer til en kjærkommen trafikkøkning, nærmere bestemt rundt 3000 overnattingsdøgn.

Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund er en av bedriftene som har profitert godt på havariet, og som fortsatt gjør det.

Les: Lasteskip på grunn

Video nsps_upload_2009_11_20_9_18_28_835.jpg

Hotelldirektør Caroline Laurhammer forteller om oppturen fra boblebadet.

- Vi opplevde en nedgang da Skien Fritidspark åpnet, men har nå pusset opp. I tillegg har jo hotellnæringen generelt fått en tøff medfart på grunn av finanskrisen. Svineinfluensaen har også påvirket vår drift, da mange har avbestilt sine arrangementer, sier hotelldirektør Caroline Laurhammer.

Etterlyser julebordgjester

Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund

Quality Hotel & Resort Skjærgården i Langesund.

Foto: Anne Lognvik / NRK

August måned ble imidlertid veldig bra for hotellet, på grunn av «Full City»-havariet. Selv med en generell nedgang, kom de godt ut av det.

- Helt frem til nå og mot jul vil vi nyte godt av trafikken i Langesund. Det har vært en del konferanser og dagmøter i regi av kystverket, sier hotelldirektøren.

Julebordsesongen er i gang. Men det går trådt.

- Vi staret med jul på fredag, men vi har mer plass, avslutter Laurhammer.

 • Slutt på lukka møter

  Ordførar Hedda Foss Five i Skien vel å kutte praksisen med dei lukka møta og flyttar innhaldet i samlingane til andre fora som er opne for pressa, skriv Varden. Endringa skjer etter at Fylkesmannen konkludera med at gruppeleiarmøta i nabokommunen Porsgrunn var i strid med kommunelova.

  Hedda Foss Five
  Foto: Martin Torstveit
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Dømt for å ha tent på eget hus

  Agder lagmannsrett har dømt en mann fra Midt-Telemark til 10 måneders ubetinga fengsel, for å ha tent på sitt eget hus, skriver TA. Mannen i 30-årene ble frikjent i tingretten, men flertallet av dommerne i lagmannsretten var uenige.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50