NRK Meny
Normal

«Bussboom» i Grenland

Det er sterk økning i busstrafikken i Grenland. Ti prosent flere har tatt bussen hittil i år. – Dette er svaret vi håpet på, sier lederen av samferdselsutvalget i fylket.

Busser Skien

I løpet av det siste halve året har det blitt klart mer populært å ta bussen i Grenland, med en økning i passasjertallene på ti prosent. Det gleder regiondirektør i Nettbuss Harald Vålandsmyr.

Foto: Roald Marker / NRK

Nettbuss Grenland har hatt en vekst i passasjertallene på over 10 prosent hittil i år. Og Nettbuss registrerer en enda større økning i mai måned – den er på hele 17 prosent.

Les også:

– Ikke bare enkelt

Det gleder regiondirektør i Nettbuss Grenland, Harald Vålandsmyr:

– Passasjertallene er gode, men det er ikke bare enkelt å få bussene til å gå i rute når vi skal kjøre så tette avganger.

Vålandsmyr, som benytter anledningen til å gi ros til sine egne bussjåfører, påpeker nemlig at det ikke bare er uproblematisk når man øker frekvensen av avganger:

– Utfordringen med å kjøpe alle typer bytrafikk, er at du får variable forsinkelser, spesielt i busstrafikken. Ofte oppstår de på grunn av biltrafikken, og da kan bussen bli stående i samme kø som bilene. Og det kan virke litt meningsløst når det står fire busser til samme destinasjon i den samme køen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sigbjørn Molvik

SVs Sigbjørn Molvik, som er leder i samferdselsutvalget i Telemark,

Foto: Roald Marker / NRK

– Svaret vi håpet å få

SVs Sigbjørn Molvik, leder i samferdselsutvalget i fylket, sier at økningen i antall busspassasjerer er svaret de håpet å få, da de satte ned prisene og fikk til hyppigere bussavganger fra nyttår.

– Grunnen til at vi kunne forbedre tilbudet nå fra første januar, var jo at vi fikk en fireårig avtale med staten om belønningsmidler. Så vi har 60 millioner kroner til å bruke til blant annet bytrafikken.

Han vil også trekke frem Bypakke Grenland, og sier at den blir viktig for det fremtidige busstilbudet.

– Busstilbudet er jo også en del av bypakka, og når den endelig er på plass og vedtatt, så vil man jo kunne øke innsatsen også på kollektivtrafikken.