NRK Meny
Normal

«Bussboom» i Grenland

Det er sterk økning i busstrafikken i Grenland. Ti prosent flere har tatt bussen hittil i år. – Dette er svaret vi håpet på, sier lederen av samferdselsutvalget i fylket.

Busser Skien

I løpet av det siste halve året har det blitt klart mer populært å ta bussen i Grenland, med en økning i passasjertallene på ti prosent. Det gleder regiondirektør i Nettbuss Harald Vålandsmyr.

Foto: Roald Marker / NRK

Nettbuss Grenland har hatt en vekst i passasjertallene på over 10 prosent hittil i år. Og Nettbuss registrerer en enda større økning i mai måned – den er på hele 17 prosent.

Les også:

– Ikke bare enkelt

Det gleder regiondirektør i Nettbuss Grenland, Harald Vålandsmyr:

– Passasjertallene er gode, men det er ikke bare enkelt å få bussene til å gå i rute når vi skal kjøre så tette avganger.

Vålandsmyr, som benytter anledningen til å gi ros til sine egne bussjåfører, påpeker nemlig at det ikke bare er uproblematisk når man øker frekvensen av avganger:

– Utfordringen med å kjøpe alle typer bytrafikk, er at du får variable forsinkelser, spesielt i busstrafikken. Ofte oppstår de på grunn av biltrafikken, og da kan bussen bli stående i samme kø som bilene. Og det kan virke litt meningsløst når det står fire busser til samme destinasjon i den samme køen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sigbjørn Molvik

SVs Sigbjørn Molvik, som er leder i samferdselsutvalget i Telemark,

Foto: Roald Marker / NRK

– Svaret vi håpet å få

SVs Sigbjørn Molvik, leder i samferdselsutvalget i fylket, sier at økningen i antall busspassasjerer er svaret de håpet å få, da de satte ned prisene og fikk til hyppigere bussavganger fra nyttår.

– Grunnen til at vi kunne forbedre tilbudet nå fra første januar, var jo at vi fikk en fireårig avtale med staten om belønningsmidler. Så vi har 60 millioner kroner til å bruke til blant annet bytrafikken.

Han vil også trekke frem Bypakke Grenland, og sier at den blir viktig for det fremtidige busstilbudet.

– Busstilbudet er jo også en del av bypakka, og når den endelig er på plass og vedtatt, så vil man jo kunne øke innsatsen også på kollektivtrafikken.

 • Legger ned Mandheimen

  Mandheimen asylmottak på Rjukan blir lagt ned. Formannskapet i Tinn fikk beskjeden fra UDI rett før sitt budsjettmøte i dag. Det har konsekvenser for skole, barnehage og helse. Formannskapet har derfor utsatt budsjettbehandlingene i en uke.

  Mandheimen på Rjukan
  Foto: Per Berntsen/Riksantikvaren
 • Må levere navneforslag

  Telemark og Vestfold må levere inn et felles navneforslag før jul. Det sa statssekretær Paul Chaffey da han besøkte det felles fylkestinget i dag. Forslaget skal behandles før det levers til Stortinget for endelig vedtak neste år.

  Statssekretær Paul Chaffey (H) felles fylkesting
 • Bokhandlerprisen til Flatland

  Landets bokhandlere har latt seg begeistre av Helga Flatlands roman «En moderne familie» og tildeler henne Bokhandlerprisen for 2017. Flatland danket ut forfattere som Lars Saabye Christensen, Tom Egeland, Jan Kjærstad, Frode Tiller, Maja Lunde og Maria Parr.

  kvinneansikt. forfatterportrett
  Foto: Studio Vest / Aschehoug forlag
 • Ekstrapenger til Telemarkskanalen

  Telemarkskanalen får to millioner ekstra til vedlikehold, noe som betyr totalt seks mill. neste år. Det er et resultat av forhandlingene mellom støttepartiene og Regjeringen om neste års statsbudsjettet, sier Geir Jørgen Bekkevold i KrF.

  Bandakkanalen
  Foto: Anne Lognvik / NRK