NRK Meny
Normal

– Vi innfinner vi oss med Tønsberg

SKIEN (NRK): Politiets Fellesforbund i Telemark er skuffet over at Tønsberg blir hovedsetet til Sør-Øst politidistrikt. Men skuffelsen deles ikke av alle.

Svein Olav Grini

Svein Olav Grini, leder for fellesoperativ enhet ved Telemark politidistrikt, sier at det ikke er mye skuffelse hos ansatte ved operasjonssentralen i Skien, selv om Politiets fellesforbund i Telemark mener det er skuffende at hovedsetet til det nye politidistriktet legges til Tønsberg.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Politiets Fellesforbund i Telemark er skuffet over at Tønsberg blir det nye hovedsetet til Sør-Øst politidistrikt.

– Billigst og best

Vidar Aaltvedt sier til NRK at de hadde gode politifaglige argumenter for at hovedsetet burde ligge i Skien. Han viser til at det også var det billigste alternativet.

Men fra 1. januar blir politidistriktene i Buskerud samt Vestfold og Telemark slått sammen til ett politidistrikt, Sør-Øst, med hovedsete i Tønsberg. Christine Fossen blir politimester for det nye distriktet.

Politi-Norge har vært inndelt i 27 distrikter. Nå blir de redusert til 12.

Sjokkert i Drammen

I flere av de nye politidistriktene har det vært uenigheter om hvor sentrum for distriktet skal ligge. I Sør-Øst har kampen stått mellom Drammen, Tønsberg og Skien.

Fra Drammen rapporteres det at beslutningen har sjokkert ansatte ved politiet, etter at Politidirektoratet i oktober foreslo å legge hovedsetet dit.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård la i dag formelt frem hvor hovedsetene skulle ligge. Han sier på politiets nettsider at han forstår at enkelte nå kan være skuffet.

– Mange har kjempet for sin by, og det er uunngåelig at noen blir skuffet. Jeg er likevel trygg på at vi har tatt riktige beslutninger, uttaler Humlegård.

Pendleravstand fra Grenland

Svein Olav Grini, leder for fellesoperativ enhet ved Telemark politidistrikt, sier til NRK at han ikke registrerer noen skuffelse rundt beslutningen om å flytte operasjonssentralen til Tønsberg.

– Stemningen her i dag er balansert. Vi var åpne for de forskjellige resultatene, og nå innfinner vi oss med Tønsberg, sier Grini.

– Noen har uttalt at det er bedre at det ble Tønsberg enn Drammen. Tønsberg er innenfor pendleravstand for dem som bor i Grenland og ønsker å følge jobben videre.

Han forteller at inntil videre gjøres jobben i operasjonssentralen i Skien, frem til det tekniske ved det nye politidistriktet blir i orden.

 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.