NRK Meny
Normal

– Vi innfinner vi oss med Tønsberg

SKIEN (NRK): Politiets Fellesforbund i Telemark er skuffet over at Tønsberg blir hovedsetet til Sør-Øst politidistrikt. Men skuffelsen deles ikke av alle.

Svein Olav Grini

Svein Olav Grini, leder for fellesoperativ enhet ved Telemark politidistrikt, sier at det ikke er mye skuffelse hos ansatte ved operasjonssentralen i Skien, selv om Politiets fellesforbund i Telemark mener det er skuffende at hovedsetet til det nye politidistriktet legges til Tønsberg.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Politiets Fellesforbund i Telemark er skuffet over at Tønsberg blir det nye hovedsetet til Sør-Øst politidistrikt.

– Billigst og best

Vidar Aaltvedt sier til NRK at de hadde gode politifaglige argumenter for at hovedsetet burde ligge i Skien. Han viser til at det også var det billigste alternativet.

Men fra 1. januar blir politidistriktene i Buskerud samt Vestfold og Telemark slått sammen til ett politidistrikt, Sør-Øst, med hovedsete i Tønsberg. Christine Fossen blir politimester for det nye distriktet.

Politi-Norge har vært inndelt i 27 distrikter. Nå blir de redusert til 12.

Sjokkert i Drammen

I flere av de nye politidistriktene har det vært uenigheter om hvor sentrum for distriktet skal ligge. I Sør-Øst har kampen stått mellom Drammen, Tønsberg og Skien.

Fra Drammen rapporteres det at beslutningen har sjokkert ansatte ved politiet, etter at Politidirektoratet i oktober foreslo å legge hovedsetet dit.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård la i dag formelt frem hvor hovedsetene skulle ligge. Han sier på politiets nettsider at han forstår at enkelte nå kan være skuffet.

– Mange har kjempet for sin by, og det er uunngåelig at noen blir skuffet. Jeg er likevel trygg på at vi har tatt riktige beslutninger, uttaler Humlegård.

Pendleravstand fra Grenland

Svein Olav Grini, leder for fellesoperativ enhet ved Telemark politidistrikt, sier til NRK at han ikke registrerer noen skuffelse rundt beslutningen om å flytte operasjonssentralen til Tønsberg.

– Stemningen her i dag er balansert. Vi var åpne for de forskjellige resultatene, og nå innfinner vi oss med Tønsberg, sier Grini.

– Noen har uttalt at det er bedre at det ble Tønsberg enn Drammen. Tønsberg er innenfor pendleravstand for dem som bor i Grenland og ønsker å følge jobben videre.

Han forteller at inntil videre gjøres jobben i operasjonssentralen i Skien, frem til det tekniske ved det nye politidistriktet blir i orden.