NRK Meny
Normal

– Uhørt at de fjerner jubileumsfestene

Skien kommune vil spare hundretusener på å kutte jubileumsfester for ansatte. – Rydd opp i egen lønn først, svarer de ansatte.

Erik Kvam

Erik Kvam og de ansatte mener poltikerene bør kutte i egne lønninger før de fjerner festene.

Foto: Lars Hansen

Hittil har det blitt invitert til fest for arbeidstakere som har jobbet 25, 35 og 45 år i kommunen. Da har det blitt invitert til treretters middag og fest, med ordfører og rådmann til stede.

Jubilantene har også fått gaver i form av gullklokke og sølvlysestaker, men fra i år kuttes festen for 35-årsjubilantene helt ut. Festen for 25- og 45-årsfeiringene reduseres til en lunsj. Skien kommune mener de kan spare 400.000 kroner på dette, skriver TA i dag.

Lars Solbakken

Venstres Lars Solbakken mener Skien kommune har vært i overkant rause, og at de ansatte bør være fornøyde med feiringer ved 25 og 45 års arbeid.

Foto: Lars Hansen

Kuttene er uhørte

– Vi mener at personer som har ofret nesten hele livet sitt for kommunen, fortjener disse festene. Så vi reagerer sterkt på at dette nærmest blir sløyfet med et pennestrøk, sier ansattes talsmann Erik Kvam i Norges Ingeniør- og teknologiorganisasjon til NRK.

De ansatte ser at kommunen må snu hver stein for å spare penger, men de er uenige i at det skal gå på bekostning av slike ting.

– Det er mange ansatte som står på og jobber hardt for kommunen. De fortjener disse festene, sier Kvam.

Kutt i egen lønn

Venstrepolitiker Lars Solbakken er en av dem som har foreslått å kutte ned på festepengene.

– Vi syns den feiringen ved 25 år er veldig fin, men vi mener det er litt unødvendig med en ny feiring igjen etter ti år. Så vidt vi vet er også Skien den eneste kommunen som har tre slike feiringer.

– Det er litt morsomt å høre en politiker som lønner seg selv på førsteklasse, mener de ansatte bør ta regningen, sier Kvam.

Det er Solbakken enig i, han opplyser at det også er tiltak som er iverksatt.

– Til sammen har politikerne i Skien gått ned ni prosent i lønn, sammenlignet med hva de kunne ha hatt.

Ikke imponerende

Kvam mener ikke dette er tilstrekkelig.

– De tjener fremdeles langt mer enn kollegaene i Sandefjord, så det at de går litt ned i lønn er ikke så veldig imponerende.

Denne uka har man også hørt om elever med autisme, som går på Den røde skolen, mister lærerne sine. Kvam vil ikke helt være med på den sammenligningen.

– Det er ikke sånn at selv om man fjerner en fest så får de lærerne sine, men han forstår dersom folk ikke synes synd på de ansatte som mister festene.

 • 9.500 kroner i bot for råkjøring

  En mann i 30-åra er i Nedre Telemark tingrett dømt til å betale en bot på 9500 kroner for å ha kjørt for fort på E18 i Bamble. Farten ble målt til 97 km i timen i 70-sona.

 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK