NRK Meny
Normal

– Trolig ikke narkotika hos russen

Søndag ble to russ innlagt på sykehus. Politiet mistenkte at de kunne ha fått i seg det narkotiske stoffet GHB. Nå er begge skrevet ut, og politiet tror ikke lenger det var narkotika involvert.

John Eivind Ullenes

To russ ble i helgen innlagt på sykehus. I dag er begge skrevet ut og i god behold.

Foto: NRK

Leder John Eivind Ullenes ved forebyggende avsnitt ved Grenland politistasjon, sier til NRK at saken trolig dreier seg om en overstadig beruselse.

Overstadig beruselse

– Dette handler etter all sannsynlighet ikke om GHB, men om en overstadig beruselse, sier Ullenes.

Han sier at politiet ikke kommer til å følge opp saken ytterligere.

– Det er lov å drikke alkohol, så det vil ikke bli fulgt opp strafferettslig, sier Ullenes, og legger til:

– Det viktigste er at det har gått bra med de to, sier han.

700 ungdommer på russetreff

Over 700 ungdommer var på arrangementet, som foregikk på Kjølnes i Porsgrunn i helgen. Mange russ var i forkant av festen samlet på en offentlig parkeringsplass utenfor hallen, der de også fikk lov til å parkere russebilene.

Da ble det meldt at to russ trolig hadde fått i seg GHB.

Avdelingsoverlege Yngvar Thorjussen ved Borgestadklinikken i Skien advarer sterkt mot dette stoffet.

– GHB er et farlig stoff. Det inntas i veldig små doser. Man snakker i denne sammenhengen om korker, man doserer det gjerne i små bruskorker.

Dårlig sikkerhet

Russepresidenten ved Porsgrunn videregående skole kritiserte i forgårs arrangørene, og mente at sikkerheten ikke var god nok. Johanne Berstad syntes det var rart at russen kunne ta med seg hva de ville inn på parkeringsplassen, uten å bli sjekket.

John Eivind Ullenes i politiet sier at tilbakemeldingene fra kollegaene som var på russetreffet har vært gode.

– Det var et vel gjennomført arrangement. Russen oppførte seg så å si eksemplarisk, med unntak av de to hendelsene utenfor hallen. Mitt inntrykk er at planleggingen fra arrangørens side også var veldig bra.

Arrangøren, politi og kommunen skal møtes for å evaluere russearrangementet i nærmeste fremtid.

 • Telemarkinger klare for sprint

  Mikael Gunnulfsen (bildet) fra IF Ørn er blant telemarkingene som stiller til sprint under sesongstarten på Beitostølen. Også Svein Halvor Dahl (IL Skarphedin), Ånund Lid Byggland og Torgeir Lid Byggland (begge Høydalsmo IL) deltar. Følg prologen her.

  Mikael Gunnulfsen
  Foto: Privat
 • Utsetter pensjonisttilværelsen

  Rådmann i Tinn kommune, Rune Lødøen, fortsetter i jobben fram til 1. april. Lødøen skulle etter planen gå av med pensjon ved nyttår, men ifølge RA fortsetter han i noen måneder fordi kommunen ikke har funnet en ny rådmann ennå.

 • Utforkjøring på E18

  To personer er kjørt til sykehus for sjekk etter en trafikkulykke på E18 i Porsgrunn ved 7-tiden lørdag morgen. Bilen kjørte av vegen ved avkjøringsrampen til Heistad. Politiet mistenker promillekjøring.

 • Vogntog sperret E134

  Tre utenlandske vogntog sperret trafikken på E134 ved Vinje kyrkje i natt. To av vogntogene hadde først stoppet opp i en motbakke. Det tredje vogntoget forsøkte å kjøre forbi, men satte seg fast i motgående. Politiet har beslaglagt sjåførens førerkort. Ett av de andre vogntogene har fått kjøreforbud fordi det mangler kjetting.