NRK Meny
Normal

– Trenerflørten er medieskapt

RBK-styreleder, Ivar Koteng, mener debatten rundt Odd-trener Dag-Eilev Fagermo som ny trener for klubben er medieskapt.

Dag-Eilev Fagermo

Dag-Eilev Fagermo har kontrakt med Odd ut 2016. Både direktøren og supporterne i klubben håper han blir i Skien.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Denne debatten er kun skapt i media, som tidlig kom ut med at Fagermo var interessert i å trene Rosenborg. Vi har sagt at han selvfølgelig er på blokka vår, men vi har ikke engang begynt å snakke om navn. Vi har ikke noe kontakt med Fagermo, sier styreleder i RBK, Ivar Koteng til NRK.no.

Uttalelsen om at Odd-treneren var aktuell som trener for Rosenborg ble gitt til Adresseavisen før helga. Da sa Koteng at Fagermo er en av flere trenere som står på Rosenborgs liste over aktuelle trenerkandidater før neste sesong. Den uttalelsen reagerte direktør i Odd, Einar Håndlykken på.

– Det er litt overraskende i og med at Dag-Eilev er under kontrakt med oss ut 2016-sesongen. Rosenborg har ikke tatt kontakt med oss og meldt sin interesse, sa Odd-lederen til VG.

Laster Twitter-innhold

Hvem synes du bør være trener i Rosenborg? Diskuter nederst i artikkelen.

– Har en god trener

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen er en av kandidatene til å bli permanent RBK-trener.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Fagermo har gjort stor suksess med Odd. I så måte er det ingen overraskelse at RBK kunne tenke seg at han erstatter Kåre Ingebrigtsen før neste sesong. I Odd er de imidlertid klare på at Fagermo skal fortsette å lede Skien-laget.

– Vi er veldig fornøyde. Han er eliteseriens beste trener. Sånn sett skjønner vi at andre klubber er interessert, men vi er glad i Dag-Eilev og han er glad i Odd og Telemark, sier Håndlykken til VG.

Ivar Koteng vil ikke svare på om Fagermo er aktuell som trener for klubben.

– Det kan jeg ikke gi noe svar på. Vi har en god trener som har gjort det bedre og bedre, så sannsynligheten for at det blir Kåre (Ingebrigtsen red.anm.) blir bare større og større, sier han.

Styret i Rosenborg skal sette seg ned i dag og se på aktuelle trenere for klubben.

 • Nedbør på veg frå Nordsjøen

  Laster Twitter-innhold
 • Helsepartiet slår seg saman

  Helsepartiet slår saman laga sine i Telemark og Vestfold. Styreleiar blir Kåre Birger Grebstad (Horten), medan Kyrre Dahl (Porsgrunn) blir nestleiar. Partiet vart stifta i 2017, og har som ambisjon å stille lister til kommune- og fylkesvalet i 2019.

 • Redd for sprengstoff i hagen

  Mannen frå Porsgrunn som er sikta for å ha oppbevart sprengstoff, er på nytt gripen av politiet. Eit vitne hevdar at han også har sprengstoff i hagen, skriv Varden. Politiet ynskjer nå å gjera nye undersøkingar for å vera sikre på at alt er fjerna.

 • Folkets hus kollapsa

  Folkets hus i Drangedal kollapsa i går kveld, melder TA. Ifølgje avisa er det store mengder snø på taket som er skuld i kollapsen. Huset skal ikkje har vore i bruk på mange år.