NRK Meny
Normal

Frp stemte mot sin egen valgklage

Fremskrittspartiets representanter vendte tommelen ned for partiets egen klage på Hadia Tajiks foredrag ved Høgskolen i Bø og Porsgrunn.

Hadia Tajik i Bø

KLAGDE PÅ TAJIKS FOREDRAG: Frp sendte inn klage etter Hadia Tajiks foredrag ved Høgskolen i Bø og Porsgrunn forrige uke. Den ble ikke tatt til følge.

Foto: Telemark Arbeiderparti

Begge valgstyrene vedtok enstemmig å forkaste klagen mandag.

Det var Telemark Frp som klagde inn Tajiks foredrag, og krevde omvalg etter at Aps nestleder Hadia Tajik onsdag holdt foredrag ved Høgskolen samtidig som kommunene avholdt forhåndsstemming.

– Vi mener Frp har brukt feil paragraf da de sendte inn klagen. De burde brukt paragraf 8 i valgloven. Uansett valg av paragraf var dette overhodet ikke brudd på valgloven. Jeg er veldig glad for at det var enstemmighet i valgstyret, og at også Fremskrittspartiets representant i styret støttet det, sier leder i valgstyret i Porsgrunn, Robin Kåss til NRK.

Laster Twitter-innhold

– Glad saken er grundig undersøkt

Adrian Ness Løvsjø

Fremskrittspartiets 3.-kandidat Adrian Ness Løsvsjø er glad saken er grundig undersøkt, og innrømmer at han tok feil.

Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK

Det var Frps 3.-kandidat Adrian Ness Løvsjø som mente at valgloven var brutt, og Frp hevdet de som skulle forhåndsstemme måtte passere store delegasjoner Arbeiderparti-politikere for å komme frem til stemmelokalet.

– Dette viser at jeg tok feil og at stemmingen har foregått etter valgloven. At Porsgrunn Frp stemte imot klagen i valgstyret er helt greit for meg.

– Angrer du på at du kanskje skjøt litt fort fra hofta da du sendte inn klagen?

– Jeg angrer ikke. Valgloven er klar. Alle som har betenkeligheter i forbindelse med valggjennomføringen kan klage. Jeg beklager at jeg brukte feil paragraf da jeg sendte inn klagen, men begge paragrafene, både paragraf 8 og paragraf 9 er veldig like.

Også i Bø har valgstyret enstemmig forkastet klagen fra Frp.

– Forhåndsstemmingen ved Høgskolen i Bø har skjedd i henhold til valgloven, så klagen fra Frp er ikke tatt til følge, sier ordfører i Bø, Olav Kasland.

  • Trafikken går i begge retninger

    Politiet melder at trafikken over Breviksbrua nå går i begge retninger. Det er brøytet og saltet på vegstrekningen. Den ungarske sjåføren som laget kaos på brua er pågrepet på grunn av unndragelsesfare. Han blir anmeldt og får et forelegg.

  • Nyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark
  • Nyheter fra Buskerud, Vestfold og Telemark
  • Odd vant kampen om stortalent

    Bilal Njie har skrevet under en treårskontrakt med Odd. Njie er 19 år og har vært ønsket av flere norske eliteklubber, blant andre Vålerenga. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sier 19-åringen valgte Odd fordi klubben satser på unge spillere. Bilal Njie er en lynrask kantspiller. Han er lillebror til Moussa Njie, som spiller for Stabæk.