NRK Meny
Normal

– Selvmål å foreslå en nedlegging

Frps Gry-Anette Rekanes Amundsen bruker fotballspråk for å forklare sin misnøye med fylkesordfører Sven Tore Løkslid.

Gry-Anette Rekanes Amundsen

Gry-Anette Rekanes Amundsen er ikke altfor imponert av hvordan situasjonen ved Telemarkskanalen ble fremstilt.

Foto: Roald Marker

– Å foreslå en nedlegging, er veldig destruktivt. Det er nesten selvmål, sier Amundsen om de to siste dagers snakk om at Telemarkskanalen kunne bli lagt ned .

– Må kjempe

Onsdag denne uken meldte NRK at det trengs om lag 60 millioner kroner til teknisk vedlikehold av kanelen de kommende syv årene. Det dreier seg da om vedlikehold på sluseporter, slusekammer, dammer og flomluker.

En nedleggelse må vurderes hvis ikke staten bidrar med penger, var konklusjonen fra fylkesrådmann Evy-Anni Evensen. I TA samme dag slo Løkslid fast at fylkeskommunen ikke har økonomi til å ruste opp Telemarkskanalen.

– Selv om man møter en utfordring, så kan man ikke la være å stille til kamp, sier Amundsen.

– Her har man en lagkaptein som heter fylkesordfører Sven Tore Løkslid på telemarkslaget, og han må yte sitt beste som spiss og gå foran og vise vei i kampen om å få mer penger til Telemarkskanalen.

Sven Tore Løkslid

Sven Tore Løkslid lover at det ikke blir nedleggelse av kanalen.

Foto: Tom Marius Lorier Holen. Telemark fylkeskommune

Kapteinen svarer

Løkslid er godt kjent med fotballspråket, og vil gjerne avklare noen oppgaver som de ansatte i et fotballag har før kamp.

– Noen må gjøre noen analyser i forkant, og det er rådmannen. Og det var rådmannen som la frem et saksinnlegg som antydet nedleggelse, sier han.

– Kapteinen har aldri antydet nedleggelse. Det jeg sa var at med dagens økonomiske situasjon, så synes jeg det kan bli krevende å finne penger på morgendagens budsjett. Det må vi få til et spleiselag på, sier Løkslid.

– Ingen nedleggelse

Han sier at han har større sans for Amundsens Frp-kollega Bård Hoksrud sin inngang på saken, nemlig å ta den opp med regjeringen og få til et spleiselag.

Om sin egen rolle på «laget», sier Løkslid at det er fylkestinget og fylkesutvalget som gir fylkesordføreren sin arbeidsinstruks.

– Og den var enstemmig, nå må ordføreren innkalle aktører langs kanalen til å komme på banen og bidra slik at vi får utvikle kanalen videre, sier han.

– Og for å slå det fast, det er ingen fare for at Telemarkskanalen kan bli lagt ned.

 • Telemark Senterparti veks

  Telemark Senterparti auka medlemstalet til 845 medlemer i fjor. Det er femte året på rad at Telemark Senterparti aukar medlemstalet, opplyser fylkespartiet. Auken er størst i Vinje, der kommunepartiet fekk 23 nye medlemer.

 • Tok førarkortet frå 29-åring

  Politiet i Skien har teke førarkortet frå ein 29 år gamal mann frå Agder. 29-åringen køyrde bil i Skien sentrum utan å ha skrapa vindauga for snø og is. I fylgje politiet var det isfrie holet i frontruta på storleik med ei handflate.

 • Skagerak ber om hjelp

  Skagerak Energi brukar helikopter for å kartlegge feil på høgspentnettet etter snøfallet i går. Samstundes oppmodar selskapet kundar med feil på lågspentnettet om å melde frå, slik at selskapet også kan rette desse feila. Klokka 11 i dag hadde selskapet registrert 250 feil i Skien og Siljan.

 • Brøytebil fanga jente i snøhole

  Ei ni år gamal jente blei stengt inne i ei snøhole i Skien i går. Jenta leika i snøhola då ein brøytebil kom forbi og fylte opningen med snø. i fylgje politiet brukte foreldra 30 minuttar på å grave jenta fram.