NRK Meny
Normal

– Se til helvete og flytt deg!

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): Vitne hørte en sint mannsstemme den natten Linn Madelen Bråthen døde.

vitne-christine

Vitnet Christine Larsen Hamnebukt forklarte seg for retten torsdag.

Christine Larsen Hamnebukt var ett av de ni nye vitnene tingrettsdommer Berit Nerva hadde innkalt onsdag. Hamnebukt bor på Stathelle, like ved Breviksbrua.

Til retten fortalte hun at hun natt til 3. august i fjor satt hjemme og så på filmen "A walk to remember". Hun reagerte på at det var noen lyder utenfra, og sa hun hørte en mann og en kvinne. Hun fortalte at hun gikk bort til vinduet for å sjekke hva som skjedde

– Da hørte jeg en høy mannsstemme si «Se til helvete og flytt deg!».

Hamnebukt fortalte retten at hun ble redd. Fordi hun sto ved vinduet ble hun først redd for seg selv, men fordi hun ikke så noe, tenkte hun at det ikke var henne mannen snakket til.

– Stemmen var tydelig og høy. Det var en sint stemme, som om noe var galt. Jeg sto foran vinduet og ble redd. Lyden kom høyt oppe fra, som om noen snakket i en høyttaler. Jeg ble engstelig for den personen mannen snakket til.

– Tenkte at hun ikke kunne ha gjort det alene

Videre fortalte Hamnebukt retten at hun ikke så noe, og at dersom hun hadde sett noe, hadde hun ringt politiet.

– Jeg så ikke opp på brua, jeg ser hele brua, fra Brotorvet og over til Brevik, men jeg så ikke på brua, forklarte hun.

På utdypende spørsmål i retten fortalte Hamnebukt:

– Jeg ble redd fordi denne stemmen var veldig sint, jeg ble redd det skulle skje noe.

Fordi hun ble redd gikk hun og vekket moren sin som lå og sov. Senere på natten skrev hun til venner på Facebook om det hun hadde opplevd.

– Dagen etter, da mamma fortalte hva som hadde skjedd, at det var en kvinne som hadde tatt selvmord, koblet jeg det til det jeg hadde hørt. Jeg tenkte at hun ikke kunne ha gjort det alene, sa Hamnebukt i retten.