NRK Meny
Normal

– Revurder mammografi på Rjukan

Sykepleierforbundet ber styret for Blefjell Sykehus om å revurdere vedtaket om å legge ned mammografi-tilbudet på Rjukan.

Mammografi

Illustrasjonsbilde

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Arild Standal, tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved Blefjell Sykehus, ber styret for sykehuset om å vurdere mammografi-tilbudet ved Rjukan Sykehus på nytt.

Sykepleierforbundet mener vedtaket om å kutte ut all mammografi på Rjukan er gjort på feil grunnlag.

– Vi mener det er mulig å ta mammografibilder på Rjukan, og få de analysert ved screeningsenteret i Porsgrunn, sier Standal.

Standal mener det er viktig å beholde mammografi-tilbudet i Øvre Telemark, slik at kvinnene slipper å reise så langt.

Spleiselag

Tilbudet på Rjukan Sykehus ble lagt ned for å spare penger. Men Standal mener det er mulig å fortsette et tilbud for kvinnene.

– Klinisk mammografi kan fortsette slik som i dag, for det vil ikke medføre økte utgifter.

Mammografi-programmet vil medføre at man må gå over til digitalt utstyr, og dette vil medføre kostnader. Standal ønsker et samarbeid mellom mammografi-programmet, kommunene i Øvre Telemark og Blefjell Sykehus.

I et forslag til styret ber han om at man starter en dialog med kreftregisteret og kommunene for å se om det er mulig å ha en felles investering og drift for fortsatt mammografi-tilbud ved Rjukan Sykehus.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.

  • Odd 2 tapte stort

    Det ble tennissifre i årets siste kamp i 2. divisjon for Odd 2, da de tapte 6–1 mot Fram Larvik. Dermed endte Odd 2 med 26 poeng i årets 2. divisjon, noe som var nok til å holde seg i divisjonen.