NRK Meny
Normal

– Revurder mammografi på Rjukan

Sykepleierforbundet ber styret for Blefjell Sykehus om å revurdere vedtaket om å legge ned mammografi-tilbudet på Rjukan.

Mammografi

Illustrasjonsbilde

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Arild Standal, tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved Blefjell Sykehus, ber styret for sykehuset om å vurdere mammografi-tilbudet ved Rjukan Sykehus på nytt.

Sykepleierforbundet mener vedtaket om å kutte ut all mammografi på Rjukan er gjort på feil grunnlag.

– Vi mener det er mulig å ta mammografibilder på Rjukan, og få de analysert ved screeningsenteret i Porsgrunn, sier Standal.

Standal mener det er viktig å beholde mammografi-tilbudet i Øvre Telemark, slik at kvinnene slipper å reise så langt.

Spleiselag

Tilbudet på Rjukan Sykehus ble lagt ned for å spare penger. Men Standal mener det er mulig å fortsette et tilbud for kvinnene.

– Klinisk mammografi kan fortsette slik som i dag, for det vil ikke medføre økte utgifter.

Mammografi-programmet vil medføre at man må gå over til digitalt utstyr, og dette vil medføre kostnader. Standal ønsker et samarbeid mellom mammografi-programmet, kommunene i Øvre Telemark og Blefjell Sykehus.

I et forslag til styret ber han om at man starter en dialog med kreftregisteret og kommunene for å se om det er mulig å ha en felles investering og drift for fortsatt mammografi-tilbud ved Rjukan Sykehus.

 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.