NRK Meny
Normal

– Respektløst av Arbeiderpartiet

Høyrepolitikeren, Gunn Marit Helgesen, mener Arbeiderpartiets planer om å reversere sammenslåingen av Telemark og Vestfold er respektløst. Arbeiderpartipolitiker avviser kritikken.

sammenslåing telemark vestfold

Arbeiderpartiet bør respektere vedtaket om å inngå ekteskap mellom Telemark og Vestfold mener Høyres Gunn Marit Helgesen.

Da Jonas Gahr Støre besøkte Telemark i forrige uke, gjentok han lovnaden om å reversere stortingsvedtaket dersom Arbeiderpartiet får regjeringsmakten.

Støre på grillfest i Bergen

Jonas Gahr Støre, Ap, understreker at Arbeiderpartiet vil reversere stortingsvedtaket om sammenslåingen av Telemark og Vestfold

Foto: Even Norheim Johansen / NRK

– Vi er mot bruk av tvang. Etter valget vil vi sette oss ned med de kommunene som opplever å ha blitt slått sammen med tvang og ha en samtale med dem, sier Støre.

Han la også vekt på at om Telemark og Vestfold fortsatt skal være to ulike regioner, så må det oppnevnes en ny fylkesmann. Telemark og Vestfold vil da kunne beholde dagens ordning med hver sin fylkesmann.

Respektløst

Gunn Marit Helgesen

Gunn Marit Helgesen, H, mener det er trist og respektløst av Arbeiderpartiet og ville reversere et stortingsvedtak.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Fylkesleder i Telemark Høyre, Gunn Marit Helgesen, mener det er rart og respektløst hvordan Arbeiderpartiet vil reversere et stortingsvedtak.

– Jeg syns vi må prøve å heve oss over denne omkamppolitikken. Jeg tror ikke det gagner verken ansatte, innbyggere eller noen andre. Jeg syns faktisk det er litt trist at han kommer med disse utsagnene, sier Helgesen.

Helgesen legger til at det er folket som blir berørt av dette. Om det skal bli en trend i Norge at hver gang Stortinget setter i gang vedtak, og neste regjering gjør om på vedtaket blir det bare kaotisk.

– Det vil ikke skape utvikling eller stabilitet, det er jo det som er essensen her, fortsetter Helgesen.

Vært tydelige hele tiden

Leder i Telemark Arbeiderparti, Terje Lien Aasland, avviser kritikken fra høyrepolitikeren.

Terje Lien Aasland

Terje Lien Aasland, Ap, avviser kritikken fra Helgesen og mener Arbeiderpartiet har vært helt tydelige hele veien.

Foto: NRK

– Dette har vært klart hele tiden. Arbeiderpartiet har sagt veldig tydelig i Stortinget når vi behandlet denne saken at vi ikke kom til å gjennomføre tvangsvedtaket, sier Aasland.

Han mener det er et tvangsvedtak som ligger til grunn for Telemark og Vestfold. Verken Telemark eller Vestfold hadde flertall for å gjennomføre sammenslåingen.

– Dette er en reform vi mener skal bygges med tilslutning lokalt. Det å tvangssammenslå en rekke kommuner og fylker mener vi ikke er hensiktsmessig. Det tjener ikke demokratiet, avslutter Aasland.

 • Straumbrot i Brevik

  Over tusen kundar er utan straum i Brevik. Årsaka er ein øydelagt kabel. Skagerak nett arbeider for å rette feilen. Dei reknar med at straumen er attende om nokre timar, seier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Rådmannen lagar smørbrød

  I Nissedal lagar rådmannen sjølv mat når rådmannsutvalet i Vest-Telemark har møte i kommunen. Ein reiselivskommune med 2.400 hytter treng ein vinteropen kafe, seier rådmann Sverre Sæter til Vest-Telemark blad. Roald Nomme i Nissedal næringslag seier at han vil ta saka opp i næringslaget.

  Sverre Sæter
  Foto: privat
 • Urædd mister nøkkelspelar

  Veronica Amundsen forlet Urædd og går til 1. divisjonsrivalen Øvrevoll Hosle, skriv PD. Årsaka til klubbytet er at Amundsen har kome inn på skule i Oslo-området.

 • Sel 1700-tals kanne for 500.000

  Blomqvist auksjoner skal no selje ei kanne laga av tinndølen Knut Luraas-Rui. Kanna er laga på 1700-talet, og har vore i privat eige i meir enn 200 år, skriv Varden. Auksjonsforretningen reknar med at peisen blir opp mot 500.000 kroner.