NRK Meny
Normal

– Politimannen er en god venn

Det sier bistandsadvokaten til familien til avdøde Linn Madelen Bråthen, Niels Christian Schelver Petersen, som møtte familien for første gang i formiddag.

Stathelle kirke

Linn Madelen Bråthen begraves fra Stathelle kirke i dag.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Han forteller om et sterkt møte.

– Det var sterkt. Dette er en tragisk sak, uansett hva som skjer med etterforskningen, sier han.

– Kjenner ham godt

Han forteller at familien har det vanskelig.

– De tar dette veldig tungt, sier han.

– Hva vil skje videre nå?

– Etter at vi har mottatt saksdokumentene fra Vestfold politidistrikt, vil det bli avgjort hvordan vi går frem videre, sier han.

– Hvor godt kjenner familien den siktede politimannen?

– De kjenner ham godt. Han er en venn av familien. Han er venn av avdødes samboer, og av avdøde. Dette synes de er vanskelig, sier han.

Han forteller videre at de pårørende nå ønsker at Vestfold politidistrikt skal etterforske saken videre i ro og fred.

Begraves i dag

Linn Madelen Bråthen begraves fra Stathelle kirke i dag.

Hele lokalsamfunnet har vært preget etter at Bråthen ble funnet død lørdag 3. august, og etter utviklingen saken fikk da en politimann først ble siktet for falsk forklaring og deretter for forsettlig drap på 33-åringen.

Politimannen blir framstilt for varetektsfengsling klokken 12.00 i dag.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.