NRK Meny
Normal

– Pakk sekken, ta på skoa og gå ut

Telemark turistforening oppfordrer alle til å pakke sekken, ta på seg turskoene og komme seg ut på tur denne sommeren.

Jon Atle Holmberg

UT PÅ TUR: Leder Jon Atle Holmberg vil at vi skal komme oss ut på tur i sommer.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

Turistforeningen har mange hytter i fylket, der det er muligheter å ligge i sommer.

Mye ledig

– Det stemmer. Vi har mange flotte hytter rundt omkring i marka. Det som er felles for alle, er at de ikke blir så mye brukt i dag, sier leder Jon Atle Holmberg.

For å låne en hytte må du gå inn på nettsiden til turistforeningen, og se på de hyttene du skal til. Hvis det er en hytte som du kan gå inn i med en DNT-nøkkel, så er det bare å gå inn. Da er det førstemann til mølla som gjelder. Noen andre hytter må bestilles på forhånd.

En av hyttene i Telemark, Kalhovd turisthytte kunne kanskje ikke åpne denne sommeren på grunn av uvanlig mye snø i fjellet.

– I forrige uke var vi usikre, men det ser nå ut som at vi skal klare å åpne hytta til fredag.
Også Mogen og Gaustatoppen åpner denne fredagen, sier Holmberg.

Ring hvis du er usikker

Hvor lang tid det tar å komme seg til hyttene, er forskjellig fra hytte til hytte. Noen kan man nesten kjøre til helt til døra.

Andre ligger til slik at det er en fin tur for barnefamilier, og atter andre er for dem som liker å gå langt.

– Og er man usikker på om man klarer turen, så kan man ringe på kontoret slik at vi kan gi råd, sier Holmberg.

 • Ankar Bolkesjø-saka

  Varden skriv at eigarane av Bolkesjø hotell ankar dommen, der tingretten frifann staten på alle punkt. UDI ville bruke det nedlagde Bolkesjø hotell som asylmottak, men mottaket vart aldri opna. Eigarane meiner UDI ikkje har oppfylt avtalevilkåra.

  Bolkesjø Hotell
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • 50 km/t over Breviksbrua

  Før påske blir fartsgrensa sett ned på Breviksbrua for å redusere trafikkstøy. Grensa blir sett ned frå 60 til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen tilrår lokalkjende i Grenland å køyre alternative ruter i staden for E18 om det er praktisk mogleg.

  Breviksbrua
  Foto: Statens vegvesen
 • Tilrår å fråtre verv

  Fylkessekretær i Arbeidarpartiet, Odin Adelsten Bohmann, seier dei tilrår Magnus Straume å tre frå verva sine midlertidig medan han er under etterforsking av politiet. Straume vil ikkje følge rådet frå partikontoret. – Eg er sikker på at saka vert henlagt, og eg vil fortsette som gruppeleiar, seier han.

 • Støttekontakt meldt til politiet

  Tidlegare fagforeiningsleiar, Magnus Straume, er meldt til politiet for å ha lurt til seg pengar frå ein person han var støttekontakt for. Ifølgje Drangedalsposten skal det dreie seg om nesten 100.000 kroner. Magnus Straume seier til NRK at han tek fullstendig avstand frå desse påstandane, og at han førebels ikkje har blitt avhøyrd av politiet. – Eg står fram i denne saka for at andre støttekontaktar i Drangedal ikkje skal bli mistenkte, seier Straume.