NRK Meny
Normal

– Noen av gutta var ekstra skeptiske i starten

Kundene har nok kanskje stussa litt når denne karen med verktøykassa har dukka opp i oktober.

Rørlegger med rosa buksa

ROSA BUKSE: Kristoffer Antonsen håper buksa vil minne flere på rosa sløyfe aksjonen.

Foto: Maria Hee Furulund

Den sorte arbeidsbuksa er bytta ut med en rosa bukse for en god sak.

– Vi har valgt rosa bukse for å støtte rosa sløyfe-aksjonen, sier Kristoffer Antonsen fra Skien rørleggerforretning.

Målet er å få opp oppmerksomheten rundt denne saken som opptar mange. Med rosa bukser, noe som er veldig spesielt i deres bransje, håper de å klare nettopp det.

Folk kommer bort på butikken

– I fjor samlet vi inn 10.000 kroner til barneavdelingen til sykehuset i Skien. I år fant vi ut at det er denne aksjonen vil ville jobbe for, sier han.

– Hvordan er det å gå rundt i denne buksa?

– Det var noen av gutta som var ekstra skeptiske i starten, men når vi får så mye positive tilbakemeldinger er det bare moro. Folk kommer bort på butikken blant annet og sier mange fine ting.

Rosa sløyfe-aksjon 2015

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.

Foto: Anders Fehn / NRK

Ikke langt fra målet

De har til nå samlet inn over 20.000 kroner, ikke langt fra målet som er 25 tusen kroner.

– Det tror jeg vi skal klare!

Nå er snart oktober over. Antonsen håper han får se enda flere håndverkere i rosa buksa neste år.

 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.