NRK Meny
Normal

– Nødmeldingen er et sentralt spørsmål

Advokat Sjak Haaheim vil ha alle fakta rundt nødmeldingen fra den avdøde 26 år gamle kvinnen opp på bordet.

Sjak Haaheim

Advokat Sjak Haaheim skal tirsdag ha samtaler med den 26 år gamle kvinnens pårørende, og har bedt om å bli oppnevnt som deres bistandsadvokat.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

Haaheim har bedt om å være bistandsadvokat for familien til den 26 år gamle kvinnen som søndag ble drept av sin 45 år gamle ekskjæreste i Bø.

– Familien er naturlig nok helt knust. Å få et dødsbudskap på denne måten er veldig sterkt for dem, sier Haaheim til NRK.no.

– Nødmeldingen sentralt spørsmål

Tirsdag skal han ha samtaler med kvinnens pårørende. Hvordan politiet reagerte da nødmeldingen kom, kan bli et tema i disse samtalene.

– Nå må vi først få alle fakta på bordet, men det er et helt sentralt spørsmål hva som var innholdet i nødmeldingen, og hva responsen var. Det er nå engang slik at hvis man er i nød, hvor som helst det måtte være i landet, så har man krav på umiddelbar bistand fra det offentlige. Når jeg sier umiddelbart, så snakker jeg da om minutter, og ikke timer, sier Haaheim.

Politiadvokat Jon Borgen vil ikke kommentere responstiden, og henviser til politimester Rita Kilvær. Hun vil kommentere dette senere i ettermiddag.

– Psykisk press

Haaheim har tidligere bistått 26-åringen da hun anmeldte ekskjæresten for psykiske overgrep.

– Hun følte seg utsatt for ganske tøft press fra den drapssiktedes side i forbindelse med bruddfasen, og i den anledning gikk hun til politiet. Tingretten vurderte det slik at det ikke var alvorlig nok til å oppnevne bistandsadvokat. Alle håpet at ved at tingretten og en sakkyndig psykolog var inne i saken og fulgte med, skulle det føre til et redusert konfliktnivå fra drapssiktedes side, sier Haaheim.

Han var også advokat i en barnefordelingssak mellom den drepte 26-åringen og ekskjæresten, som nå har tilstått drapet.

Moren hadde hovedomsorgen, mens faren hadde helgesamvær.

 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.